Societat

“Sense llibertat no hi ha normalitat”, denuncia Òmnium

Mobilització de l’entitat en ple desconfinament

Es denuncia la regressió de drets durant l’estat d’alarma

“Ahir, avui, demà i sempre, mobilitzats per vèncer totes les injustícies. Sense drets ni llibertats, no hi ha normalitat. Persistim. Llibertat presos polítics”, va escriure des de la presó el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a Twitter, coincidint amb la que va ser la primera protesta al carrer de l’entitat cultural independentista després de la crisi del coronavirus.

Durant la mobilització, que es va fer a les nou del matí a la plaça de la catedral de Barcelona, un grup de membres d’Òmnium, que en tot moment van mantenir les distàncies de seguretat pròpies de la desescalada en fase 1, va estendre domassos amb el lema de “Llibertat presos polítics” per formar un mosaic amb el missatge “Sense llibertat no hi ha normalitat”. Un cop realitzat el mosaic al terra, els activistes es van posar al darrere amb uns altres domasos on denunciaven la retallada de drets. Òmnium denuncia que encara “no hi ha normalitat” i ahir va anunciar que té intenció de convocar noves mobilitzacions “pels drets humans, socials i nacionals”. “Som un poble que s’aixeca davant les adversitats”, va dir el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, que va avisar que el sobiranisme seguirà amb la seva lluita. En aquest sentit va lamentar: “L’Estat ha aprofitat l’estat d’alarma per seguir amb la regressió de drets fonamentals, com ara els de manifestació i protesta.”

Marcel Mauri va censurar que l’executiu de Pedro Sánchez no hagi fet cas a l’informe d’Amnistia Internacional que considera que els líders de les entitats sobiranistes condemnats per sedició –Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que era el president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)– han de ser posats en llibertat de manera imminent. En aquest sentit, va recordar que Cuixart ahir ja havia passat 957 nits a la presó.

El número 2 d’Òmnium es va referir a la polèmica dels darrers dies sobre la destitució del coronel de la Guàrdia Civil Pérez de los Cobos i dels seus informes “plens de mentides”. “Informes plens de mentides van provocar l’ingrés a la presó dels líders independentistes catalans”, va dir Mauri, qui va constatar que, “ara que afecten el govern espanyol, ara sí que s’exclamen!”.

LA FRASE

Ara que les mentides de la Guàrdia Civil afecten el govern espanyol sí que s’exclamen!
Marcel Mauri
vicepresident d’òmnium cultural

LA XIFRA

958
nits
a la presó han passat fins avui Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, condemnats per sedició.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona