Societat

Les concentracions pels presos han tornat

Les concentracions presencials per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels polítics exiliats es van tornar a fer ahir en diversos municipis –entre aquests Girona i Olot–, després del parèntesi obligat per l’alerta sanitària. En el cas de les mobilitzacions a la plaça del Vi de Girona, en realitat les trobades reivindicatives no s’havien interromput, ja que durant les setmanes de confinament se’n van organitzar amb el suport de les xarxes socials. En el retorn al format primigeni, organitzat per Girona Vota (plataforma formada pels partits polítics i les entitats sobiranistes de la ciutat), hi van intervenir els regidors Quim Ayats (ERC), Lluc Salellas (Guanyem Girona) i Martí Terés (JxCat). Ayats va posar l’accent en l’exigència d’una “normalitat democràtica”. “Els que van ser votats a les urnes –va manifestar–, que no siguin privats de llibertat.” Salellas va fer notar que els empresonats han sofert un doble confinament i va reclamar-ne la llibertat. Terés, per la seva banda, va demanar que no es deixin sols els empresonats i exiliats, de la mateixa manera “que no els hem oblidat durant la pandèmia”.

Durant l’acte, seguit a la plaça per unes desenes de persones (estava plovent) i també per YouTube (les retransmissions es mantindran), es van tenir paraules de record per la gent que ha mort a causa de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia