Salut

SATSE reclama un servei d’infermeria en escoles i aeroports i incorporar professionals en vols llargs

El sindicat considera que són espais de més risc de contagi de la covid-19 i cal millorar l’atenció i la prevenció

El sindicat SATSE reclama un servei d’infermeria als aeroports perquè són espais de més risc de contagi de la covid-19. A banda, també demana que s’incorpori a professionals com a part de la tripulació de cabina en vols amb una durada de més de cinc hores, tot plegat per “reforçar i millorar” l’atenció i la prevenció del coronavirus. A més, SATSE també proposa la incorporació obligatòria d’infermeres als centres docents, ja de cara al proper curs escolar. El sindicat critica que el pla de reobertura oblidi comptar amb la infermeria i posi la responsabilitat sobre docents i equips directius.

En un comunicat, SATSE remarca que els aeroports son espais amb un risc més alt per la gran afluència de persones i considera “fonamental” que en tots ells s’habiliti un servei d’infermeria. Segons el sindicat, aquest servei es va eliminar dels aeroports amb un trànsit de passatgers inferior a vuit milions i Aena ha de canviar-ho per reduir contagis i en conseqüència l’afectació a l’Estat i altres països.

Així mateix, des de l’organització sindical se sol·licita també la presència d’una infermera o infermer com a part de la tripulació en vols llargs per garantir la seguretat dels passatgers enfront de la covid-19 i alhora atendre situacions d’urgència o alteracions de la salut de les persones que viatgen.

En aquest sentit, recorden que, de vegades, han de ser persones sense qualificació sanitària com ara viatgers o hostesses les que auxilien a unes altres que requereixen atenció.

“D’igual manera que els creuers compten amb un equip sanitari, s’hauria de possibilitar també en els viatges amb avió”, apunten en un comunicat. En cas que s’opti per això, avisa SATSE, els professionals que treballin en vols han de comptar amb els recursos materials i tècnics necessaris.

Per últim, el sindicat insisteix que si abans de la pandèmia de la covid-19 ja resultava necessària la labor de les infermeres i infermers ara ho és “molt més”. “La cura de la salut i la prevenció són essencials per a combatre aquestes greus crisis sanitàries”, conclouen des de l’organització.

En matèria de centres educatius, el sindicat constata que la presència d’infermeres serà “més necessària que mai quan l’activitat docent torni al setembre”. Al seu parer, els departaments d’Educació i Salut s’han de posar d’acord per oferir a cada centre un professional d’infermeria.

“Les infermeres donaran seguretat a la comunitat escolar, fent una importantíssima vigilància de la salut”, apunta SATSE. En aquest sentit, critica que siguin els equips directius els que hagin d’actuar quan es detectin possibles símptomes compatibles amb la covid-19 entre alumnes i professorat. “No se’ls pot responsabilitzar de prendre decisions sanitàries”, alerta el sindicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia