Societat

La mort de George Floyd va ser un homicidi, segons les dues autòpsies

L’oficial i la independent difereixen, però, en les causes de la mort

Brussel·les fa una crida per “desescalar la tensió” i confia en “l’habilitat dels americans” per fer-ho

Les dues autòpsies realitzades a l’afroamericà George Floyd (l’oficial i la independent) han donat la mateixa conclusió: La seva mort a mans de la policia fa una setmana va ser un homicidi. Difereixen, però, en les causes. Mentre l’autòpsia contractada per la família apunta una mort per “asfixia”, la del forense del comptat parla d’una “aturada cardiorespiratòria”ocurreguda mentre l’immobilitzaven.

Sigui com sigui, la coincidència d’ambdues autòpsies en l’homicidi estreny el cercle sobre els quatre expolicies implicats tot i que només un d’ells està imputat i a presó. Després de fer pública l’autòpsia independent, els familiars de Floyd han reclamat que a Dereck Chauvin se li ampliï l’acusació a homicidi en primer grau. Respecte a la resta de policies implicats, han demanat que se’ls processi “tot el que la llei permeti”.

“La causa de la mort, en la meva opinió, és asfixia per pressió al coll” ha dit el doctor Michael Baden, exforense de Nova York i un dels metges encarregats de l’autòpsia independent, que també ha assegurat que cap patologia prèvia va influir en la seva mort. L’altra autòpsia, la del comptat de Hennepin, apunta que Floyd va morir “per una parada cardiorespiratòria mentre estava sent sotmès pels agents policials”. L’informe cita que Floyd patia problemes cardíacs i també que en el moment de la seva mort estava sota els efectes d’una intoxicació per fentanilo.

Els informes estan en mans del fiscal de l’Estat, Keith Ellison, que va assumir el cas fa 24 hores després d’apartar al qüestionat fiscal del comptat.

A Minessota, milers de persones van traslladar a la tarda les seves reivindicacions a les portes de la mansió del governador, Tim Walz, qui va sortir entre les protestes i va escoltar durant 45 minuts als testimonis de víctimes de la violència de la policia.

Condemna de la violència

L’Alt Representant de la Unió Europea, Josep Borrell ha condemnat la violència policial als Estats Units per la mort de George Floyd. “És un abús de poder i s’ha de denunciar als EUA i arreu del món”, ha afirmat. El cap de la diplomàcia ha assegurat que estan “horroritzats” per la mort de Floyd i ha defensat que “l’incident” es resolgui ràpidament “respectant els drets humans”. “Totes les societats s’han de mantenir vigilants davant l’ús excessiu de la força”, ha dit. El també vicepresident de la Comissió Europea ha fet una crida per “desescalar la tensió” als EUA i confia en “l’habilitat dels americans” per fer-ho. “Totes les vides importen, les dels negres també”, ha recordat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia