Societat

Les estacions de muntanya, a punt per fer el ple a l’estiu

Els trens turístics, cremalleres i telecabines de FGC reprenen gradualment l’activitat amb mesures per frenar la propagació de la Covid-19

Es potenciarà la venda anticipada per evitar cues

Respirar natura sense sortir de Catalunya. Amb aquest objectiu, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està reobrint de manera gradual els seus recursos turístics a diferents comarques. Estacions de muntanya, trens turístics, funiculars, cremalleres i, aquest estiu també el Parc Astronòmic del Montsec, que s’incorpora a l’oferta turística de FGC després que la companyia va assumir-ne la gestió a començaments d’any. La posada en funcionament de totes les instal·lacions s’està fent seguint els protocols sanitaris. L’ús de mascareta serà obligatori en trens, estacions, vestíbuls i zones comunes i a tots aquells llocs on no es pugui mantenir la distància de seguretat. Les mesures de neteja inclouen l’aplicació de productes desinfectants en tots els espais on hi hagi moviments de persones i es posarà a disposició dels visitants gel hidroalcohòlic per a la neteja de mans. Per evitar cues i aglomeracions, s’està desenvolupant un sistema en línia de reserva anticipada de bitllets amb l’objectiu de comercialitzar el gruix de l’oferta de places disponibles a través d’aquest canal. Això permetrà fer un control de capacitat automatitzat a les instal·lacions. El sistema de venda de tiquets a través del telefon mòbil mitjançant una app es posarà en marxa el 4 de juliol per a la Vall de Núria i el 10 de juliol per al cremallera i els funiculars de Montserrat. On sí que ja existeix el bitllet electrònic és a la Molina, on dissabte es va posar en marxa el nou tram del Telecabina del Cadí-Moixeró fins al Niu de l’Àliga, al cim de la Tosa d’Alp, a 2.537 metres, on s’ha instal·lat un punt d’observació panoràmic amb vistes a la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès. A l’estació també s’ha renovat el Bikepark, amb la millora dels circuits de descens de bicicletes. Enguany els ciclistes podran pujar fins al Niu de l’Àliga per gaudir de les vistes i deixar la bicicleta a l’estació intermèdia.

El president de FGC, Ricard Font, és optimista. “Les previsions són bones perquè aquest estiu la gent buscarà llocs de natura per estar en família”, assegura. El Tren del Ciment va reobrir dissabte, mentre que el Tren dels Llacs ho farà a partir del 4 de juliol. En aquests serveis es pot fer la reserva anticipada per telèfon. Font confia que tots aquests actius turístics contribueixin a la reactivació econòmica de les comarques de muntanya que han viscut una aturada a causa de la pandèmia de coronavirus.

LA FRASE

Les previsions són bones perquè aquest estiu la gent buscarà llocs de natura per estar en família
Ricard Font
president de fgc

Reobre el cremallera de Montserrat

Coincidint amb la reobertura de Montserrat demà torna a funcionar el cremallera i els funiculars de la muntanya, així com l’aeri. Des de demà es podrà tornar a visitar el recinte del santuari de Santa Maria i el Parc Natural de Montserrat. També estarà obert el pàrquing i una part dels establiments del recinte, que s’aniran ampliant segons les necessitats pel volum de visitants. Tots els espais s’han adequat a la normativa sanitària vigent, amb la restricció de la capacitat al 50%per poder garantir les mesures de seguretat. El cremallera de Montserrat s’afegeix a la reobertura encetada divendres passat del cremallera de Núria, coincidint amb la represa de l’activitat turística a la vall, i del funicular de Gelida un dia després.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia