Educació

Queixes per una línia menys de P3 a Sant Hilari

Educació diu que té lògica i que el 2021 el municipi podria tenir dos col·legis públics

La intenció de la Generalitat de treure una línia de P3 a l’escola pública de Sant Hilari Sacalm ha provocat queixes. Sis famílies han quedat excloses de la preinscripció a l’escola Guilleries perquè el govern hi preveu una sola classe a P3 al setembre.

La línia que es vol eliminar funcionava des del 2007, informen els afectats. Les famílies sostenen que la ràtio per classe de 25 alumnes s’incrementarà perquè hi sol haver matrícula viva (l’arribada d’infants a mig curs).

Dues de les famílies excloses han presentat una reclamació escrita a la direcció de l’escola i als serveis territorials del Departament d’Educació. En el text destaquen que “volen gaudir del seu dret a una escola pública i de qualitat” i lamenten que hagin de matricular els seus fills a la llar Les Cent Fonts, coneguda alhora com a col·legi Sant Josep, concertat. Les famílies afectades protestaran demà a les set de la tarda a la plaça Gravalosa.

L’alcalde, Joan Ramon Veciana (Partit Independent de les Guilleries), defensa que es mantinguin les dues línies de P3 a l’escola pública i una a l’escola concertada. “És una riquesa per al poble tenir els dos tipus de centres”, diu.

Educació informa que el nombre d’inscripcions (44: 31 a l’escola pública i 13 a la concertada) justifica la decisió del govern. “No tindria lògica que hi hagués tres línies de P3 entre els dos centres”, diu el director territorial, Martí Fonalleras, que avança que el Sant Josep podria ser un centre públic.

El primer centre concertat de la xarxa pública

El director dels serveis territorials d’Educació, Martí Fonalleras, explica que és més significatiu el futur canvi de titularitat de l’escola concertada Sant Josep que no pas que el col·legi Guilleries perdi una línia de P3. Educació manté contactes amb el centre concertat perquè a partir del curs 2021/22 estigui dins la xarxa pública. “Llavors hi hauria dues escoles públiques a Sant Hilari”, explica. El maig del 2019 la Generalitat va aprovar un decret llei que regula la integració d’escoles privades i municipals en la xarxa pública de la Generalitat, una qüestió prevista en la llei d’educació de Catalunya (LEC), que data del 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla