Societat

Empresa i Coneixement no tanca la porta a mantenir la descentralització de les proves PAU

El departament assegura que hi ha “casos mínims” d’alumnes sospitosos de coronavirus

El Departament d’Empresa i Coneixement ha assegurat que avaluarà a nivell “logístic i pressupostari” si es pot mantenir la descentralització de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) que s’ha fet aquest 2020. Així ho ha confirmat la consellera Maria Àngels Chacón en l’últim dia de la selectivitat en una visita a l’Institut del Cap Norfeu de Roses (Alt Empordà). De fet, aquest és un dels centres que aquest any s’ha estrenat com a seu descentralitzada acollint els estudiants del municipi, de Llançà i de Castelló d’Empúries. Per altra banda, el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Lluís Baulenas, ha afirmat que hi ha “casos mínims” d’estudiants aïllats preventivament per un possible contagi de coronavirus.

Aquest divendres ha finalitzat la primera convocatòria les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), uns exàmens que s’han fet en una situació “atípica” però que la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, ha afirmat que en aquest context advers “s’ha imposat la normalitat”.

Chacón ha recordat que aquestes PAU han estat excepcionals perquè han comptat amb “més de 5.000 de col·laboradors” entre vigilants d’exàmens, avaluadors i coordinadors de matèria. L’any passat eren uns 2.200. A més, les proves s’han descentralitzat aquest any arribant a 63 municipis que s’han convertit en seus dels exàmens, mentre que l’any passat només n’hi havia 20.

Aquesta descentralització ha estat molt ben rebuda per bona part de la comunitat educativa ja que ha reduït desplaçaments entre estudiants i també ha evitat aglomeracions. Però per sobre de tot ha reduït els nervis de l’alumnat perquè molts d’ells s’han pogut examinar en el mateix centre on estudiaven.

Davant d’aquesta situació, la consellera Chacón ha advertit que avaluaran si poden mantenir aquest sistema. Segons la titular d’Empresa i Comunicació, cal estudiar si a nivell “logístic i pressupostari” és una despesa que es pot assumir una vegada hagi desaparegut el risc de contagi per coronavirus. Tot i així, Chacón ha advertit que “de ben segur que alguna transformació hi haurà”. “No tanquem la porta”, ha afegit la consellera.

“Casos mínims” d’alumnes amb símptomes

El director general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Lluís Baulenas, ha anunciat que el nombre d’estudiants amb símptomes de coronavirus durant les PAU ha tingut una “incidència mínima”. De fet, Baulenas ha detallat que són “casos mínims” de joves que tenen símptomes de tenir la malaltia i, per tant, no s’han examinat aquesta setmana.

Baulenas ha detallat que en el cas en què finalment aquests estudiants donin positiu en la prova, hauran d’esperar i examinar-se el mes de setembre en la segona convocatòria de les PAU. Per contra, si es demostra que no s’han contagiat pel virus, podran recórrer al tribunal d’incidències i fer les proves les properes setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona