Educació

La selectivitat es podria continuar fent als instituts

El Departament d’Empresa i Coneixement avaluarà en un àmbit “logístic i pressupostari” si es pot mantenir la descentralització de la prova d’accés a la universitat (PAU), que aquest any s’ha estès a instituts de secundària per les mesures de seguretat a què ha obligat el coronavirus. Així ho va assegurar ahir la consellera Àngels Chacón en una visita a l’institut del Cap Norfeu de Roses, segons recull l’ACN. Aquest ha estat un dels instituts on s’ha realitzat per primer cop la selectivitat. Els exàmens s’han fet a 216 tribunals distribuïts per 63 poblacions, dels quals 90 han estat centres de batxillerat. La descentralització ha requerit de 5.000 persones, 2.200 més que l’any passat, i el pressupost s’ha encarit en tres milions.

Ahir va acabar una PAU realitzada “en unes condicions extraordinàriament difícils”, segons Chacón, que va destacar la maduresa i l’actitud responsables dels estudiants. A l’última jornada es van fer les proves que serveixen per millorar nota, segons els estudis que s’escullin.

El model ha estat qüestionat per la trentena de centres educatius del col·lectiu Els Futurs de l’Educació. Creuen que la PAU “qualifica tan sols la capacitat de memoritzar, en el curt termini, uns continguts determinats, i entra en contradicció amb el model competencial que defineix el currículum del batxillerat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia