Societat

Un foc arrasa una nau de Bo de Debò al Bages

L’incendi a l’empresa alimentària va moure una vintena de dotacions de bombers i va generar 150 trucades

Els bombers han treballat en diversos focs el cap de setmana

Un incendi va afectar ahir el 75% de la planta industrial que l’empresa Bo de Debò té al polígon de la Farinera de Sant Vicenç de Castellet. Els bombers van rebre l’avís a un quart de tres de la tarda i van participar una vintena de dotacions en l’extinció del foc. La intensa columna de fum que va provocar l’incendi era visible des de molts punts de l’entorn, fet que va motivar que el 112 rebés més de 150 trucades. La nau té una superfície d’uns 3.500 metres quadrats i les flames van cremar també alguns dels camions de l’empresa, que es dedica a la preparació de plats preparats. Els serveis sanitaris que s’hi van desplaçar no van haver d’atendre ningú perquè no hi havia cap treballador ni activitat a la nau. Cap a les sis de la tarda els bombers van anunciar que l’incendi estava controlat.

Aquesta no va ser l’única intervenció dels bombers el cap de setmana pel que fa a l’extinció d’incendis. Ahir van haver de treballar en un foc forestal que es va declarar al municipi de Sanahuja, a la Segarra. El foc es va iniciar al paratge de Mas Pinyol en un terreny de matolls i posteriorment es va propagar a una zona boscosa. Per combatre el foc, els bombers hi van destinar vint dotacions, cinc de les quals aèries. El foc va cremar poc més de tres hectàrees de vegetació i massa forestal i va quedar extingit en un parell d’hores.

Un altre incendi, de dimensions menors, es va declarar dissabte a Roda de Berà, al Tarragonès. Es va produir en un lateral de l’autopista AP-7 quan van cremar uns matolls, i va obligar a tallar la circulació en direcció a Castelló. Els bombers van rebre l’avís pocs minuts després de dos quarts de set de la tarda. Hi van treballar tretze dotacions, quatre de les quals aèries, i cap a les nou del vespre va quedar controlat i el trànsit va recuperar la normalitat.

LA XIFRA

150
trucades
per alertar de l’incendi a l’empresa Bo de Debò va rebre el telèfon d’emergències ahir.

Menys incendis causats per la sega

Redacció

El nombre d’incendis causats per activitats de sega s’ha reduït en un 80% des del 2012 a les set comarques productores de cereals on s’han fet campanyes específiques de prevenció. Així ho va destacar ahir la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, en la presentació de la campanya de prevenció d’incendis forestals per la sega. El cos d’Agents Rurals disposarà enguany de nous vehicles amb un equip de 100 litres d’aigua per a una primera intervenció, un dron i un sistema de transmissió en directe de les actuacions. 

La sega és una activitat que comporta risc d’incendi perquè es fa amb temperatures molt elevades, humitats baixes i amb vegetació altament inflamable. El pla de prevenció inclou informació i formació del cos d’Agents Rurals amb el sector agrícola i l’actualització dels mitjans d’extinció. Les màquines recol·lectores hauran de portar quatre extintors d’escuma amb base d’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia