Salut

Trilla creu que cal un lideratge a Salut Pública que “pugui posar les coses en ordre” i muntar una “bona resposta”

L’epidemiòleg opina que cal pensar en mesures a Barcelona per limitar l’oci nocturn i els llocs de concentració de joves

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, creu que cal un lideratge a Salut Pública que “pugui posar les coses en ordre” i muntar una “bona resposta” contra la covid-19. Després de la sortida de Joan Guix com a secretari per problemes de salut, Trilla ha indicat que “cal una figura, algú, un equip petit però amb algun lideratge que pugui posar les coses en ordre i ajudar a dir ‘això es fa així’, ’aquí falta això’, ‘aquest sistema informàtic no funciona’, i tenir tots els recursos que fessin falta, que tampoc són tan extraordinaris, per muntar una molt bona resposta”. En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla ha opinat que pensar en mesures a Barcelona per limitar l’oci nocturn i els llocs de concentració de joves.

“Ajudarem tots. Potser no ens hem coordinat prou bé i el resultat no és l’òptim”, ha dit Trilla fent també autocrítica. Ha constatat que tot i que molts brots s’han pogut contenir, quan han augmentat els casos ha quedat clar que “el sistema de contenció no està prou preparat”. Ha reconegut que la situació del rastrejament és “preocupant”, però ha insistit que cal unitat per solucionar-ho, treballant totes les administracions i professionals. “El que no pots tenir és una primera línia de defensa on hi hagi forats o que no hi hagi coordinació entre determinades àrees de l’administració”, ha avisat.

Pel que fa a la situació de Barcelona, ha remarcat que els positius van augmentant, però encara no es pot veure si les mesures de l’Hospitalet poden ajudar a reduir una mica la tendència. En tot cas, ha considerat “lògic” pensar en mesures per reduir el risc de contagi, restringint llocs de concentració, d’esbarjo i “determinades situacions d’oci nocturn”.

Trilla considera que si els brots es descontrolen i hi ha transmissió comunitària sostinguda “no serà la mateixa situació que a l’inici”, perquè la ciutadania ja sap quines són les mesures que ha de prendre i els hospitals estan més ben preparats. Ara bé, ha reconegut que seria “una molt mala notícia, perquè voldria dir que el virus s’ha avançat, que s’ha perdut el control i que tornem a les mesures de confinament”. Seria un “fracàs de l’estratègia de contenció”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia