Societat

Barcelona, lluny dels plans de reciclatge

Porta a porta i el contenidor intel·ligent per assolir els nivells exigits per Europa

La ciutat de Barcelona arriba només al 37% del reciclatge dels seus residus, i queda molt lluny del 50% exigit ja per la Unió Europea. En l’àmbit metropolità, el primer lloc l’ocupa el municipi de Tiana, amb un 84%, i l’últim, Santa Coloma de Gramenet, amb un volum de reciclatge de les deixalles del 23%, segons les dades ofertes ahir per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

El repte cada cop és més difícil d’assolir, perquè els nivells marcats per la Unió Europea obliguen a assolir el 55% del reciclatge el 2025 i el 60% el 2030. Per avançar cap a aquests objectius, l’AMB ha aprovat un programa de residus especial, conegut com Premet 25, i que pretén estendre la recollida de residus porta a porta i a través del contenidor intel·ligent, mètodes que s’ha demostrat que ajuden a incrementar els nivells de reciclatge.

El regidor de l’Ajuntament de Barcelona i vicepresident de l’AMB per Medi Ambient, Eloi Badia, va explicar ahir que l’objectiu és passar a tractar el residu com un recurs, posant-lo al centre de l’economia circular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia