Societat

Fugint de la segona onada

El postconfinament fa disparar l’interès per les cases amb jardí

El mercat de lloguer detecta l’augment de separacions amb la Covid

A la immobiliària Llebrenc de Vallvidrera van passar el confinament teletreballant i amb les oficines tancades. Quan van tornar al despatx tenien 400 contactes de persones interessades a veure pisos en aquest barri de muntanya de Barcelona, a només 25 minuts del centre de la ciutat en transport públic. “400 són molts”, resumeix l’Àngel Hernández, un dels agents de l’oficina.

Aquesta dada serveix per quantificar la febre que ha agafat a molts ciutadans de Barcelona, de poder adquisitiu mitjà i alt, per fugir de la ciutat després de l’experiència del confinament per buscar espais més oberts i, sobretot, habitatges amb terrasses o jardins, com és el cas de Vallvidrera. “Ens ho diuen directament, no volen passar un altre confinament tancats en pisos petits, sense balcons o amb balcons petits”, assegura l’Àngel, que especifica que el perfil de clients que aquests dies els donen molta feina són famílies formades per parelles que tenen entre 30 i 45 anys.

“Fugim de Barcelona”, assegura la Marta Lligoña, de la immobiliària Meslloc del Masnou, que diuen els seus clients. El Maresme, per la seva proximitat amb la capital i per la tipologia d’oferta immobiliària, també s’ha convertit en destí dels protagonistes d’aquest èxode d’estiu. “Aquests dies estem tenint un increment d’un 25% de peticions de visita de pisos i cases, i, de la gent que es comunica amb nosaltres, un 90% són de la ciutat de Barcelona”, detalla la Marta, que reconeix que el juliol ha estat “un bon mes de lloguers”. Com passa al Masnou, Teià o Cabrils també estan notant, a la comarca del Maresme, aquest increment de la demanda.

Les que han fet també un bon mes són la Judit i la Carme, de l’oficina que la immobiliària Vivendex té a Vallvidrera. “Hem fet tres operacions i una reserva”, afirma la Carme, tot emfatitzant que és un molt bon registre. Els despatxos de Vivendex i Llebrenc estan porta per porta, i l’Àngel Hernández explica que el fenomen del teletreball també impulsa aquesta tendència: “La primera pregunta que fan és si la casa té jardí i, la segona, si té fibra òptica”.

Hi ha un altre fet lligat amb el confinament que està donant vida al sector immobiliari. La Carme explica que estan rebent moltes consultes de persones que durant la convivència forçada a casa han posat fi a la relació de parella i ara es veuen obligades a buscar un nou habitatge. “Es tracta d’un client que busca lloguer fins que s’estableixi definitivament. Ara bé, molts que venen a Vallvidrera per poc temps s’hi acaben quedant”, diu la Carme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia