Societat

Veïns de la plaça Pallach acusen el govern de Girona d’“abandonament”

Presenten un escrit amb dotze queixes a l’alcaldia sobre la “degradació” de l’espai

Els veïns de la plaça Pallach, al barri de l’Eixample de Girona, estan farts del “deteriorament” i la “degradació” de la zona, causats, segons ells, pel “mal ús dels usuaris”, “el mal acabament de les obres i un disseny poc funcional”. Molestos per l’“abandonament” de què és objecte la plaça “des del dia que es va remodelar, fa tres anys”, i després de queixes reiterades a la bústia d’avisos per actes incívics, destrosses de mobiliari públic que no ha estat reposat i retards en la reparació del badalot, han presentat un escrit oficial a l’alcaldia per traslladar-hi les seves principals denúncies i exigir que s’hi posi solució.

L’escrit, entrat a registre el 15 de juliol, està signat per una dotzena de veïns i inclou dotze punts d’“incompliments” a la plaça, com ara el “manteniment del mobiliari públic, desaparició de bancs, mort d’arbres i desplaçament de jardineres”. A la plaça, està prohibit jugar-hi a pilota i també el pas de bicicletes i patinets a la zona del parc infantil, però això s’incompleix sistemàticament, denuncien els veïns, que expliquen que hi ha grups de joves que s’hi estan tota la tarda i tot el vespre i que sovint causen desperfectes a la plaça i als locals comercials, així com molèsties importants. Entre els desperfectes, destaca el trencament del mur lateral del badalot i la dispersió de les peces trencades. No s’ha reparat; s’hi van posar tanques, però solen estar apartades i tant joves com fins i tot nens hi continuen accedint, tot i que és perillós. A més, denuncien que algun cop els joves han llançat algunes de les pedres contra propietats privades. Altres queixes dels veïns són envers els grups de gent que es queda fins a altes hores parlant a la plaça –que és un espai tancat on tot ressona– i els amos de gossos que els duen a la plaça a fer-hi les necessitats.

Una de les crítiques cap al govern és el mal funcionament de la pilona d’accés a la plaça, que falla constantment, i la tardança per reparar-la quan es va espatllar del tot. També, és clar, el retard en la remodelació del badalot: “Té el projecte aprovat i a punt d’adjudicar des de fa més d’un any.” Cal dir que en l’últim ple el govern va anunciar que aviat es posaria a licitació. També, pel que fa al badalot, els veïns denuncien el desplaçament de la jardinera gran que hi ha als peus, cosa que augmenta les filtracions al pàrquing.

Els veïns deixen clar que esperen una resposta de l’alcaldessa que aporti solucions i avisen que, si no, “no dubtaran a emprendre altres accions de pressió o denúncia”, incloent-hi el pas pels jutjats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona