Salut

Sanitat registra 8.618 nous positius per Covid-19 a Espanya des de divendres i 28.576 morts, 73 més

El Ministeri xifra en 1.486 els diagnosticats el dia previ, la majoria a l’Aragó, País Basc i Madrid

Simón veu bé fer una “avaluació independent” de la gestió de la covid-19 però diu que cal trobar el “moment adequat”

El Ministeri de Sanitat ha registrat 8.618 nous positius per la Covid-19 a Espanya en relació amb el total de casos confirmats de divendres.

Segons l’informe d’aquest dilluns, des que va començar la pandèmia hi ha hagut 322.980 casos confirmats per proves diagnòstiques davant dels 314.362 del total de divendres. D’aquests, 1.486 s’han diagnosticat el dia previ.

La comunitat que més casos acumula el dia previ l’Aragó (348) seguida del País Basc (342) i Madrid (224). Pel que fa a les defuncions, Sanitat xifra en 28.576 el total de morts per coronavirus a tot l’Estat espanyol, 73 més que divendres.

Segons el darrer informe, hi ha hagut 65 defuncions en els últims set dies. En l’última setmana hi ha hagut 750 hospitalitzacions i 45 ingressos en UCI.

Segons l’últim informe de Sanitat, hi ha hagut 42.589 casos diagnosticats en els últims 14 dies a tot Espanya i 22.955 en els darrers set. Per inici de símptomes, s’han diagnosticat 12.292 casos en els últims 14 dies i 3.316 en la darrera setmana.

L’Aragó és de nou la comunitat amb més casos diagnosticats en el dia previ (348). La segueixen el País Basc amb 342, Madrid amb 224, Navarra amb 146 i Andalusia amb 133. Catalunya en va registrar 76.

Des de l’inici de la pandèmia, a Catalunya s’han confirmat 88.572 casos per proves diagnòstiques. És l’autonomia amb més positius confirmats acumulats. 12.106 en els últims 14 dies i 5.459 en els darrers set. Per inici de símptomes, se n’han diagnosticat 3.707 en els últims 14 dies i 922 en la darrera setmana.

En el total de defuncions, n’hi ha 65 més que divendres, la majoria han estat a l’Aragó (38). A Catalunya han estat dues.

Des que va començar la pandèmia, hi ha hagut 127.303 hospitalitzacions, 750 en els últims set dies. D’aquestes, 259 s’han produït a l’Aragó i 119 a Madrid. A Catalunya, 43.

En relació a les UCI, des que va començar l’epidèmia hi ha hagut 11.887 entrades, 45 en els últims set dies. D’aquestes, vuit han estat a l’Aragó i a Madrid, respectivament. A Catalunya han estat tres.

D’altra banda, Simón s’ha mostrat partidari de fer una “avaluació independent” de la gestió del coronavirus a l’Estat espanyol però ha afirmat que cal trobar el “moment adequat”. En roda de premsa aquest dilluns a la tarda, Simón ha dit que seria “ideal” poder-la fer aviat encara que ha remarcat que no pot posar-hi data perquè aquesta mena d’avaluació treu “molt temps” als equips que treballen operativament i no es poden minvar els recursos en “moments delicats”.

Simón també ha afirmat que “no són fàcils d’aconseguir” experts internacionals amb els coneixements adients en aquests moments perquè estan “molt involucrats en la gestió dels brots” als seus països.

D’altra banda, Simón ha opinat que caldria fer aquest tipus d’avaluació no només a Espanya sinó a la resta de països afectats pel coronavirus per poder comparar i “aprendre tots de tothom”.

Sobre la carta d’una vintena de científics que ho demanaven, Simón ha dit que difícilment hi hagi algú que no estigui d’acord amb avaluar, ja que és “lògic”, i ha afirmat que el Ministeri de Sanitat es plantejava fer-ho.

El govern espanyol sosté que s’estan prenent les “mesures adequades” per controlar el coronavirus

L’executiu de Pedro Sánchez afirma que el pla de resposta “s’està aplicant i està funcionant”
ACN

El govern espanyol considera que s’estan adoptant les “mesures adequades” per controlar el coronavirus. Així ho han traslladat fonts de la Moncloa aquest dilluns després de la reunió telemàtica que han mantingut el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. El pla de resposta primerenca, acordat amb les CCAA, “s’està aplicant i està funcionant” amb l’objectiu “d’anticipar-nos a la tardor i a l’hivern” i reduir la transmissió al mínim abans de la tornada a la feina i a l’escola.

“S’estan implementant les mesures adequades per evitar la propagació, aïllant tant els contagiats com els seus contactes estrets i establint confinaments parcials, en l’àmbit local. És la millor defensa davant el virus en aquesta fase”, afirmen. També apunten que s’està sent “molt actiu en el rastreig i la detecció del virus” amb el nombre de PCR realitzats.

Segons Simón, no hi ha en aquests moments cap província a Espanya sense rebrots, i tenim més de 580 focus de contagi actius. Només es lliura la ciutat de Ceuta. Per això, cada vegada hi ha més comunitats i ajuntaments que pensen en mesures per a limitar els contactes.

Simón ha destacat l’augment de positius a Galícia, que suma 137 aquest cap de setmana. I Aragó, la que més casos notifica, 633 en un dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia