Societat

L’Aragó destina 20.000 euros a promoure la difusió de l’aragonès i el català en els centres educatius

Pretén facilitar assessorament i recursos per tal que desenvolupin activitats i projectes de treball en ambdues llengües

El govern de l’Aragó ha convocat els programes ‘Luzía Dueso’ i ‘Jesús Montcada’ per promoure la difusió de l’aragonès i el català que es parla en aquesta comunitat, respectivament, en els centres públics i privats concertats no universitaris de la comunitat durant el curs 2020-2021.

Aquests programes, que compten amb una dotació de 20.000 euros, pretenen facilitar assessorament i recursos per tal que escoles i instituts desenvolupin activitats i projectes de treball en aquestes llengües.

Amb aquesta convocatòria, la voluntat del govern aragonès és “fomentar la dignificació del patrimoni lingüístic, conscienciar a la comunitat escolar sobre aquesta riquesa i fer costat al professorat que imparteix aquestes llengües en els centres educatius”.

Els dos programes són una iniciativa del govern de l’Aragó i pretenen acostar als centres educatius una oferta d’activitats científiques i humanístiques d’animació i difusió tant de l’aragonès i les seves varietats lingüístiques com el català que es parla en aquesta comunitat, adaptades a totes les àrees curriculars.

Així mateix, mitjançant la convocatòria d’aquesta iniciativa el departament d’Educació, Cultura i Esport de l’Aragó -a través de la Direcció General de Política Lingüística- pretén facilitar als centres escolars l’assessorament i els recursos que necessitin perquè promoguin les seves pròpies activitats i projectes de treball en totes dues llengües.

La convocatòria està dirigida a centres docents públics i privats no concertats de la Comunitat que imparteixin Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional, així com també a Centres Públics d’Educació de Persones Adultes, Escoles Oficials d’Idiomes i Centres Rurals d’Innovació Educativa.

El pressupost destinat al finançament d’aquestes dues iniciatives ascendeix a 20.000 euros i la durada del programa serà d’un curs escolar. Els centres podran presentar les sol·licituds entre l’1 i el 30 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona