Societat

L’entrada sud de Girona pel carrer Barcelona es reobre avui al trànsit

Ha estat tallada dos mesos i mig per les obres a la cruïlla de l’Hipercor i l’hotel Melià, en què a partir d’ara es podrà de nou girar cap a l’esquerra

El Corte Inglés acabarà avui al matí la part principal de la remodelació de la cruïlla entre els carrers Barcelona i Martí Sureda de Girona –la que queda al sud de l’Hipercor i tocant a l’hotel Melià– i amb la seva finalització es reobrirà al trànsit tot el tram de l’entrada sud que va quedar tallat ara fa dos mesos i mig: des de la rotonda del Mas Gri fins al Cassià Costal. Els operaris van pintar bona part de la nova senyalització de la cruïlla la nit de diumenge a dilluns, ahir van treballar en les voreres i es preveu que aquest matí acabin de retirar les tanques instal·lades. Segons va informar l’Ajuntament de Girona, la previsió és que els vehicles puguin tornar a circular per un dels principals eixos de la ciutat poc després de les deu del matí.

Nou gir a l’esquerra

La remodelació de la cruïlla –que ha anat a càrrec d’El Corte Inglés ja que forma part del projecte d’urbanització de l’entorn del centre comercial que està lligat a la seva ampliació– comportarà que a partir d’avui es recuperi el gir a l’esquerra des de l’entrada sud cap a Sant Narcís. També ha suposat una important ampliació de la zona per a vianants a l’entorn de l’encreuament, sobretot de la vorera est del carrer Barcelona i també al carrer Martí Sureda, on també s’ha remodelat la mitjana. A més, també destaca la inclusió d’un tram de carril bici al carrer Barcelona.

Obres en diferents fases

Les obres a la cruïlla van començar el 21 d’octubre del 2019. La primera fase –que només va obligar a eliminar un carril de trànsit– havia de durar quatre mesos, però es va allargar un mes més del previst i va topar amb l’esclat de la pandèmia. Ja en fase de represa, el 2 de juny van començar els treballs principals, que sí que van obligar a tancar al trànsit tot el tram del carrer Barcelona. Es va dir que durarien dos mesos i al final han estat dos mesos i mig.

Tot i l’obertura al trànsit avui de la cruïlla, queda pendent d’acabar la zona de vorera tocant a l’Hipercor, que s’ha cobert en bona part de ciment però no de rajola encara.

LA DATA

02.06.20
és el dia
que va començar el tall del carrer Barcelona per fer la part principal de l’obra. Es va dir que duraria 2 mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia