Salut

Volen detectar contagiats a dos barris de Girona

Demà, divendres i dissabte s’efectuarà un cribratge massiu i voluntari de Covid-19 a Santa Eugènia i Can Gibert del Pla

L’objectiu que s’ha proposat Salut és fer el PCR a 2.500 veïns

Després de Salt i Sant Joan de les Abadesses, Girona serà el tercer municipi de la regió sanitària gironina on s’efectuaran proves per detectar positius asimptomàtics de Covid-19 de manera massiva. En aquest cas, no s’abastarà tot el terme sinó que es concretarà la recerca en dos barris: Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, i, de manera especial, en la gent que visqui dins del perímetre format per l’avinguda Josep Terradellas, els carrers Riu Güell i de Salt, i el terme municipal de Salt. Els convocats són persones d’entre 16 i 49 anys que no presentin símptomes.

El recull de mostres, que serà voluntari, s’efectuarà al pavelló de Santa Eugènia els dies 10, 11 i 12, de les deu del matí a les dues del migdia i de les tres a les set de la tarda. No han de participar en aquest cribratge les persones que presenten símptomes o hagin estat en contacte amb positius, ja que en aquest cas les proves es programaran des dels CAP. El Departament de Salut s’ha proposat arribar a les 2.500 proves, una xifra que suposaria al votant d’una quarta part de la població de l’àrea on es desplegarà el cribratge.

Els resultats de Salt

Un 3,7 % de les 1.363 proves de PCR efectuades en el cribratge de Salt van donar positiu, segons va informar ahir el Departament de Salut. El 60 % dels participants van ser persones que tenen entre 15 i 49 anys.

Molta gent a Sant Joan

En el cribratge a Sant Joan de les Abadesses s’ha fet la prova a 1.361 persones, una xifra que supera àmpliament les 1.000 que Salut s’havia posat com a objectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia