Salut

Salut prorroga set dies més les mesures per frenar la Covid-19 en set municipis del Segrià

Es manté la limitació del 50% en l’aforament d’hoteleria i restauració

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat una nova pròrroga de les mesures per frenar la covid-19 a set municipis del Segrià: Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre. Aquest cop es tracta d’una pròrroga de set dies. Així, es manté la limitació del 50% en l’aforament d’hoteleria i restauració, tant en interior com en terrasses. Les taules no poden superar les 10 persones i han d’estar separades per 1,5 metres. Els establiments han de tancar a la una de la matinada. Es recomana quedar-se a casa i es limita l’aforament al 50% en actes culturals i al 33% en els religiosos.

Es recomana que els desplaçaments personals es limitin a assistir al lloc de treball si no es pot fer teletreball, així com als centres sanitaris, entitats financeres, establiments comercials d’alimentació o altres amb cita prèvia i horts familiars d’autoconsum.

També es pot sortir per tenir cura de persones vulnerables, fer trobades i activitats culturals o esportives amb persones del grup de convivència habitual, actuacions davant òrgans públics, renovacions de documentació oficial, mudances, exàmens o proves oficials inajornables i per causa de força major.

Pel que fa als centres de treball es demana adoptar mesures de neteja i desinfecció, posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels hidroalcohòlics, adoptar mesures organitzatives per garantir el manteniment de la distància de seguretat, utilitzar de manera obligatòria la mascareta, evitar la coincidència massiva de persones i potenciar l’ús del teletreball. També s’ha de facilitar flexibilitat horària per evitar les hores punta al transport públic.

A les empreses de serveis i comerç minorista cal evitar qualsevol aglomeració i mantenir la distància de seguretat en 1,5 metres amb un aforament màxim permès d’una persona per cada 2,5 metres quadrats.

A les trobades i reunions que no poden superar les deu persones no es permet el consum ni d’aliments ni begudes. Tampoc hi poden participar persones amb símptomes de la covid-19 o que hagin d’estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu.

En els establiments d’hostaleria i restauració el consum s’ha de realitzar sempre en taula. En l’interior l’aforament es limita al 50% de l’autoritzat i s’ha garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d’1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d’aquestes.

A les terrasses es limita la capacitat d’ocupació de l’espai autoritzat al 50% i s’ha de garantir una distància de 2 metres entre taules o grups de taules, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules.

L’horari de tancament d’aquests establiments és a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores. En els establiments hotelers, l’aforament dels espais comuns es limita al 50% de l’aforament autoritzat.

Els establiments d’hoteleria i restauració han de disposar, en llocs visibles, de cartells indicatius de l’aforament autoritzat dels espais interiors i de la capacitat d’ocupació màxima de les terrasses i de la seva limitació al 50%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona