Educació

Els sindicats de mestres reclamen abaixar les ràtios i augmentar les distàncies entre alumnes a les aules

Els delegats sindicals es concentren davant del Departament per demanar més mesures de seguretat i amenacen amb fer vaga

Delegats dels set sindicats de l’educació pública s’han concentrat aquest dilluns al matí davant del Departament d’Educació per demanar més mesures de seguretat en la reobertura de les escoles, en considerar que les mesures actuals no són suficients. Així, consideren que cal abaixar les ràtios de 20 a 15 alumnes i garantir una distància d’1,5 metres entre alumnes dins de les aules, cosa que asseguren que ara no es compleix. Per això, estan consultant al professorat la possibilitat de fer una vaga en les properes setmanes si la Conselleria no s’avé a negociar cap mesura addicional.

Els delegats sindicals han mostrat cartells i han llegit un manifest conjunt on reivindiquen garantir la presencialitat de tots l’alumnat a tots els nivells educatius, per no posar en risc els alumnes més vulnerables. També demanen incrementar en 40.000 els docents de reforç, 20.000 a primària i 20.000 a secundària, que el curs passat estaven a la borsa d’interins del departament i que no van ser contractats. De fet, dels 3.200 docents de reforç promesos pel departament, els sindicats diuen que se n’han contractat de moment uns 2.500. A més, molt professorat de risc va rebre dijous mateix la dispensa per no anar a treballar i encara no han estat substituïts.

Les ràtios volen que s’abaixin de 20 a 15 a primària i secundària, i fins a 10 a infantil. Això permetria guanyar distància de seguretat a les aules, ja que ara mateix asseguren que en moltes classes no es garanteixen ni 40 centímetres de separació entre pupitres.

El portaveu del sindicat majoritari, Ustec, Ramon Font, ha dit que el pla del departament no és creïble, ja que els grups bombolla “són una entelèquia”. Segons ell, en països com Corea del Sud i Israel s’ha demostrat que, tot i les mesures, les escoles poden ser un focus de propagació i per això demanen mesures més estrictes i que no s’estalviïn diners. Font creu que caldria gastar 1.500 milions d’euros més en l’educació pública a Catalunya aquest curs, un 1% dels fons que arribaran de la Unió Europea, per garantir el 100% de presencialitat durant tot el curs per part de tot l’alumnat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona