Salut

La mascareta també pot protegir qui la porta

A banda d’evitar que una persona infectada escampi el coronavirus, l’ús de la mascareta podria protegir també la persona que la porta i fer que, en cas d’infectar-se, els efectes de la Covid-19 fossin més lleus. És el que planteja l’editorial de la revista científica New England Journal of Medicine a partir del criteri de diferents metges. A manca d’una demostració científica, es basen en el fet que normalment hi sol haver un 40% d’asimptomàtics, però en entorns on s’utilitza la mascareta de manera generalitzada la xifra arriba a un 80%. Els metges intueixen que dur protecció podria fer que la càrrega viral rebuda fos menor, com també les conseqüències.

Amb tot, un estudi de la UPC assegura que els barcelonins no fan un bon ús de la mascareta quan són a terrasses i parcs, habitualment interactuant amb familiars i amics. En canvi, al carrer i a les botigues, amb estranys, sí que s’usa bé. Això explicaria el gran volum de casos que hi està havent malgrat les mesures sanitàries vigents.

En aquest sentit, Salut prorrogarà quinze dies les restriccions a Barcelona i les poblacions de l’àrea metropolitana en l’àmbit de l’hostaleria, on es limita al 50% l’aforament i s’elimina el consum a les barres. A més, Salut també ha aprovat la flexibilització de les visites a les residències independentment de la situació epidemiològica de la zona on es trobi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia