Societat

societAT

Primer judici contra una veïna vulnerable per deutes de llum

Un jutjat de Lleida va celebrar ahir el judici contra una veïna de Lleida a qui Endesa reclama un deute de prop de 6.000 euros, tot i que és reconeguda com a família vulnerable per Serveis Socials. Membres de l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) van donar suport ahir a la dona, la primera que es jutja a Catalunya en aquesta situació. La portaveu de l’APE, Maria Campuzano, va qualificar l’actitud d’Endesa de “xantatge” en plena negociació del conveni entre la companyia i la Generalitat per resoldre la situació d’impagament de factures de subministraments energètics per part de famílies en situació de vulnerabilitat. Campuzano va indicar que és precisament la qüestió del deute acumulat la que no permet la formalització definitiva del conveni, donat que “Endesa reclama que el 50% d’aquest deute es cobreixi amb recursos públics”.

La denunciada és Dolors Ortiz, de 52 anys, divorciada i que fa anys que no troba feina. Té artrosi degenerativa, desgast de peus, urticària crònica i ansietat. Resideix en un pis amb la seva filla de 22 anys, que té trastorns alimentaris i de personalitat. Actualment, percep un ajut social de 430 euros mensuals. El banc es va quedar amb el seu pis arran d’una execució hipotecària però s’hi va poder quedar amb un acord de pagament d’un lloguer social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia