Salut

Andorra limita a deu persones les trobades de familiars i amics

La mesura entrarà en vigor dilluns

El Principat registra una vuitantena de nous positius en les darreres 48 hores

Andorra restringirà per decret les trobades de familiars i amics a un màxim de deu persones. Aquesta serà també la xifra límit que es podrà agrupar en activitats socials, com casaments i comunions. La mesura entrarà en vigor a partir de dilluns.

El ministre andorrà de Salut, Joan Martínez Benazet, ha subratllat la necessitat de “limitar les relacions socials i restringir-les als més íntims, intentant interaccionar el mínim”. “Això és absolutament necessari perquè no ens obligui a prendre mesures més restrictives”, ha avisat.

En les darreres 48 hores s’han detectat 81 nous positius de Covid-19 al Principat i els casos actius al país són 347. D’aquests, n’hi ha tres hospitalitzats a planta i un a la Unitat de Cures Intensives (UCI) amb ventilació mecànica.

Benazet ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat però també de prudència: “No hem perdut el control, però veiem un augment de casos simptomàtics i això indica que hem d’extremar les mesures de protecció”. El titular de Salut ha insistit en demanar a la població que “siguin molt prudents”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia