Societat

La PAH demana a Sánchez ampliar la moratòria dels desnonaments de persones vulnerables fins a finals del 2021

La plataforma també reclama disposar dels habitatges de la SAREB i de Bankia

La PAH ha registrat un escrit aquest dilluns dirigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, demanant-li que estengui i ampliï la moratòria en els desnonaments de lloguer i d’hipoteca de persones en situació de vulnerabilitat i sense alternativa d’habitatge fins a finals del 2021. L’entitat ha convocat una concentració i ha entregat el document a la delegació del govern espanyol a Barcelona. L’acte s’ha replicat en altres punts de l’Estat. En l’escrit, els activistes demanen un decret que també disposi la utilització com a parc públic temporal dels habitatges propietat de la SAREB i de Bankia, entitats de majoria pública.

Segons la PAH, les mesures aprovades fins ara són d’important calat però “clarament insuficients”, ja que “únicament protegeixen les situacions de vulnerabilitat derivades de la pròpia pandèmia, deixant en la intempèrie les anteriors situacions, en clara discriminació”. En aquest sentit, reclamen que s’homologuin totes les situacions de vulnerabilitat, amb independència del moment i les causes que les hagin provocat.

Després de recordar els milers de milions que l’Estat va gastar en el rescat dels bancs, la PAH demana poder utilitzar per fer lloguer assequible, almenys temporalment, els habitatges buits de la SAREB i de Bankia.

Els activistes també demanen al president del govern espanyol que presenti al Congrés un projecte de llei estatal d’habitatge que garanteixi aquest dret, de forma que pugui estar aprovat abans que acabi la moratòria de desnonaments.

Protesta a Barcelona

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha protestat aquest dilluns davant la delegació del govern espanyol a Barcelona per aturar els desnonaments de forma indefinida. “Avui hem vingut aquí per exigir al govern de Sánchez i Iglesias que estengui i ampliï la moratòria hipotecària que finalitza ara al setembre”, ha explicat el portaveu de la PAH Barcelona, Santi Mas de Xaxàs. “Es tracta d’una moratòria que deixa molta gent enrere i fa una distinció molt perversa entre les famílies vulnerables per culpa de la covid-19 –que queden protegides- mentre deixa fora la resta de casos vulnerables anteriors a la pandèmia”, ha criticat Mas de Xaxàs, que augura una “tardor dantesca” després de sumar 130 desnonaments en una setmana a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia