Societat

Desarticulada una banda que robava en domicilis d'arreu de Catalunya pel mètode de la radiografia

Els lladres actuaven a qualsevol hora del dia i aprofitaven que els inquilins no tancaven la porta amb clau

La investigació policial ha durat quatre anys i ha estat complexa

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda molt activa especialitzada en robatoris a domicilis d'arreu de Catalunya per mitjà del sistema de la radiografia.

S'han detingut cinc persones d'entre 22 i 35 anys: Toribia Antonia M. N., Francisco Antonio M. I., Juan Francisco C. G., Álvaro Aner F. M. i Robin S. M, els últims quatre ja han ingressat a presó per ordre judicial. A tots ells se'ls imputa almenys una vintena de robatoris en domicilis.

Els autors actuaven a qualsevol hora del dia, aprofitant que els inquilins no tancaven la porta amb clau.

La investigació ha durat quatre anys i ha estat complexa donat el mètode que utilitzaven i que no deixaven cap indici al lloc on actuaven.

Els detinguts, presumptament, actuaven sense previ control de la zona i es movien per tot el territori català i també pel País Valencià. Les investigacions han permès relacionar-los amb robatoris a Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Berga, Vic, Lleida, Salou, Girona, Ripoll, Premià, Terrassa, Barcelona, Quart, Teià, València i Vilarreal.

Aquestes persones s'havien especialitzat en el sistema anomenat 'radiografia', que consisteix en obrir les portes dels habitatges mitjançant un plàstic rígid, aprofitant el fet que els seus inquilins no tancaven la porta amb clau. Aquest sistema de robatori es caracteritza, a diferència d'altres, per no ocasionar danys a la porta d'accés a l'habitatge.

Un cop a dins, els autors sostreien tot tipus d'objectes, des de diners i joies fins a petits aparells electrònics que ocultaven fàcilment en bosses i motxilles per no generar cap mena de sospita quan abandonaven l'habitatge.

Els cinc detinguts van ser sorpresos 'in fraganti' pels Mossos d'Esquadra quan estaven cometent robatoris en dos domicilis a les localitats de Berga (Berguedà) i la Quart (Gironès) i encara tenien els objectes sostrets en el seu poder. Durant la detenció, un dels vehicles policials va patir danys importants en ser envestit violentament pel cotxe en què viatjaven els lladres quan aquests intentaven fugir de la policia.

En aquesta operació, la policia autonòmica ha fet quatre entrades i registres en els domicilis dels detinguts, la qual cosa ha permès la recuperació de nombrosos objectes presumptament robats. La investigació continua oberta per tal de poder resoldre més casos, un cop s'hagin analitzat i estudiat els objectes recuperats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona