Societat

Barcelona rebaixa un 75% la taxa de terrasses

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit rebaixar les taxes de les terrasses un 75% i congelar la resta de taxes municipals amb vista al 2021. Els impostos municipals, doncs, es mantindran igual l’any que ve i fels amos de bars i restaurants només hauran de pagar un 25% de la taxa de les terrasses. “Volem ajudar el sector de la restauració a afrontar amb més garanties la situació”, va dir ahir la regidora de Comerç, Mercats, Règim Interior i Hisenda, Montserrat Ballarín, en la presentació de les propostes de canvis en les ordenances fiscals, que s’hauran d’aprovar juntament amb el pressupost municipal en el ple del 23 de desembre. Segons Ballarín, amb aquestes mesures el consistori deixarà d’ingressar uns 183 milions d’euros.

El regidor d’ERC Jordi Castellana va considerar ahir que la proposta d’ordenances fiscals del govern d’Ada Colau per al 2021 és insuficient i va lamentar que “no s’hagi adaptat” prou a “la realitat econòmica i social de la ciutat” en aquesta crisi de la Covid-19. ERC manté que “la sortida de la crisi no pot ser congelar i apostar menys pel sector públic” i va demanar que “s’adaptin“ les ordenances a la realitat. En tot cas, ERC demana a l’Estat que “faciliti més autonomia en taxes i impostos municipals” i lamenta que, “davant la incertesa”, el govern proposi “no tocar pràcticament res”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia