Societat

Salt congela les ordenances fiscals per al 2021

L’Ajuntament de Salt va anunciar ahir que en el ple de dilluns es congelaran la majoria de les ordenances fiscals per al 2021, com l’IBI, l’impost de circulació i la taxa d’escombraries. Segons va explicar l’equip de govern (ERC i JxCat), que té majoria al plenari, hi haurà, a més, noves bonificacions de l’IBI per als equipaments culturals (del 80% el 2021 i del 40% el 2022) i de l’ICIO per a la rehabilitació d’habitatges que s’aportin a la bossa de lloguer de l’Ajuntament o de la Generalitat (40% de bonificació) i per a la construcció d’habitatges de protecció oficial destinats a lloguer (35%). També es prorroga la gratuïtat de la taxa de terrasses per a bars i restaurants “de moment durant el primer trimestre del 2021”.

L’alcalde, Jordi Viñas, destaca que són “conscients de l’impacte de la Covid-19” i que per això han optat per congelar taxes i incloure alguna nova bonificació. El regidor d’Hisenda, Toni Vidal, hi afegeix que ja s’està treballant en el pressupost del 2021, en el qual volen “obrir línies de subvenció per al teixit empresarial i comercial”.

El PSC de Salt va reclamar ahir millorar la progressivitat dels impostos municipals i també bonificacions mediambientals i per a la millora del teixit econòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia