Societat

L’oci, l’estètica i la restauració tornen al carrer

El conseller Tremosa aposta per obrir restaurants i bars si s’aplica el toc de queda

L’oci nocturn col·lapsa les rondes

La pressió al carrer de diversos col·lectius contra el govern per les mesures adoptades que limiten la seva capacitat de treball, no s’atura. Ahir, treballadors del sector de la restauració, l’oci i els serveis d’estètica es van tornar a concentrar a Barcelona, Girona i Tarragona en protesta per la decisió de la Generalitat de no deixar-los obrir i per reclamar el seu lloc de feina, que, diuen, fan “amb totes les mesures de seguretat”.

A Barcelona els manifestants, unes 150 persones, van demanar la dimissió del govern i van cridat proclames com ara “Volem treballar”, “No som el problema” i “No es pot acatar una legislació il·legítima”. El gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT), Daniel Brasé, va lamentar que encara no s’hagin concretat els ajuts anunciats per part del govern i va assegurar que el menjar a domicili és “la xocolata del lloro”. Es va mostrar “expectant” sobre un possible toc de queda. En tot cas el sector demana “duresa” contra els infractors, com ara les persones que fan botellada, i els locals on no es respecten les distàncies.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, de la seva banda, va apostar –abans que el govern demanés l’estat d’alarma– per autoritzar la reobertura de bars i restaurants si, finalment, s’apliqués el toc de queda. “Sempre que l’autoritat sanitària ho permeti, mirarem si és possible reobrir algunes activitats econòmiques, encara que sigui parcialment”, va dir des de les Terres de l’Ebre.

Les paraules del conseller van ser matisades a la nit. La portaveu del govern, Meritxell Budó, va indicar que “s’havien creat moltes expectatives” i que, de moment, “hi ha unes restriccions que duraran tota la setmana que ve i que es compliran”. En tot cas, va dir: “En funció de les xifres de contagis anirem estudiant diferents mesures.”

Les protestes que havien començat al matí van continuar a la tarda amb una nova mobilització del sector de l’oci nocturn. La convocatòria va consistir en una marxa lenta de vehicles que es van concentrar a la zona del Fòrum, van entrar a la ronda Litoral i van circular a poc a poc fins a la Gran Via, on van tornar a entrar a la ciutat fins a plaça Espanya, col·lapsant el trànsit i fent retencions de 12 quilòmetres a la ronda.

LA FRASE

S’ha de compensar el patiment, el gran esforç del sector i les terribles pèrdues
Ramon Tremosa
conseller d’empresa i coneixement


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia