Societat

Identificades 101 persones i 10 vehicles a tot Catalunya durant la primera nit del toc de queda

Els Mossos investiguen actuacions violentes per part de manifestants negacionistes a plaça Espanya

El balanç de la primera nit d’aplicació del toc de queda és de 101 persones i 10 vehicles identificats a tot Catalunya. “Hem fet informació de servei”, ha explicat el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, matisant que no s’ha aixecat cap acta pel fet de ser la primera nit. Segons ha dit, s’ha comprovat que alguns dels identificats podien circular per la via pública en tractar-se d’excepcions autoritzades durant el toc de queda mentre que altres no podien justificar el motiu de ser al carrer. No s’han detectat incidents “rellevants” però els Mossos investiguen les actuacions “violentes” per part d’alguns manifestants negacionistes, concentrats aquest diumenge al vespre a la plaça d’Espanya de Barcelona.

En general, ha assegurat Sallent, hi ha hagut menys afluència de gent al carrer i s’han detectat situacions “puntuals” de persones que eren a la via pública, sobretot entre les 22h i les 23h de persones que lliuraven a domicili menjar de la restauració o s’enduien comandes cap a casa.

En els controls fets on s’han identificat a ciutadans, bàsicament se’ls ha preguntat per què eren al carrer, d’on venien o cap a on es dirigien, i se’ls ha informat de la nova normativa, advertint que la mateixa conducta seria sancionable a partir d’aquest dilluns.

Sallent ha felicitat el comportament ciutadà en les primeres hores del toc de queda, en què els Mossos han actuat juntament amb policies locals i Guàrdia Urbana per donar compliment a la nova situació legal que regula els moviments en la nova franja horària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia