Societat

Un detingut en els aldarulls posteriors a la protesta contra els desnonaments a Barcelona

Centenars de persones participen en la manifestació contra el desallotjament de la Casa Buenos Aires

Un grup de persones s’enfronta amb la policia, causa desperfectes al mobiliari urbà i fa pintades i trenca vidres en un edifici de l’Ajuntament a la plaça Sant Miquel

Centenars de persones s’han concentrat a les 18h davant la Catedral de Barcelona per protestar contra el desallotjament de la Cas a Buenos Aires, a Vallvidrera, i contra els més de 800 desnonaments que s’han fet a Barcelona des del 17 de setembre. El què ha començat com una concentració pacífica, ha derivat en un nou episodi de disturbis a la plaça Sant Miquel, així com als carrers del voltant

Alguns dels manifestant s de la protesta han trencat els vidres de l’edifici posterior de l’Ajuntament de Barcelona, a la plaça de Sant Miquel, han rebentat el vidre d’un cotxe policial i també han malmès un establiment comercial. Ho han fet aprofitant que just davant hi havia una zona amb material d’obra. A més, també han deixat una pintada on es podia llegir la frase Okupa tu també. La protesta, que s’ha convocat aquest dissabte a la tarda a la plaça de la Catedral, s’ha desplaçat progressivament a la part posterior de l’edifici del consistori. És en aquest punt on els concentrats han encès una foguera amb material d’una zona en obres, que ha acabat escampada per terra.

Un cop s’ha desconvocat la manifestació, un grup de persones ha començat a enfrontar-se amb els mossos, tirant-los pedres i han malmès el mobiliari urbà. Almenys hi ha un detingut. Els Mossos han entrat a la plaça Sant Miquel per intentar desallotjar el grup concentrat. Els han fet retrocedir amb bales de foam fins que els han aconseguit dispersar per complet. Durant aquesta estona, alguns dels participants han rebentat el vidre d’un cotxe dels Mossos, i tal com han informat fonts policials, també han malmès un establiment comercial.

L’inici

Els concentrats a la Catedral des de les 18h han començat la manifestació cap a les 19h, moment en què ha iniciat la marxa cap a Via Laietana i la plaça Sant Jaume, encapçalada per una pancarta amb el lema “Aturem Tots els desnonaments”. Durant la concentració s’han cridat consignes per exigir l’aturada dels desnonaments i s’han mostrat pancartes en aquest mateix sentit: “No són desnonaments. És una guerra contra els pobres”.

Durant la manifestació s’ha llegit un manifest i posteriorment s’han tirat bengales i petards. Un cop acabats els parlaments, els manifestants de la concentració en contra dels desnonaments han baixat per Via Laietana fins a la plaça Sant Jaume. Justament aquesta ubicació va ser ahir escenari de disturbis. Una nit que va acabar amb 14 detinguts, 2 d’ells menors, i amb una trentena de ferits lleus.

Els manifestants s’han dirigit després cap a la plaça Sant Miquel, la part de darrera de l’Ajuntament de Barcelona i han trencat alguns vidres de la façana de l’edifici municipal. Poc després els manifestants han anat marxant.

Abans d’iniciar-se la manifestació, els Mossos han blindat l’accés a la plaça Catedral i la plaça Sant Jaume, amb desenes de furgonetes dels Mossos i controls d’accés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona