Societat

“La música no es pot ensenyar en línia”

L’entitat que aplega 82 escoles privades va convocar-les ahir a la plaça Sant Jaume

Unes 200 persones es van concentrar ahir al matí a la plaça Sant Jaume amb els seus instruments per fer un concert silenciós. Reclamen que els atenguin. La convocatòria era de la plataforma d’escoles de música privada no reglades Emipac (amb 82 escoles associades i que fa classes a unes 15.000 persones arreu de Catalunya). A la convocatòria també s’hi van afegir alguns representants de l’Associació Catalana d’Estudis de Musica (ACEM), que engloba projectes amb el suport de l’administració local i que aplega uns altres 45.000 alumnes en uns 600 centres d’arreu de Catalunya.

Pel president d’Emipac, Sergi Díaz, la situació és insostenible per a les empreses privades perquè els alumnes es donen de baixa en veure les dificultats de fer les classes (siguin individuals com de conjunt) per videoconferència. Diaz aclareix que el 50% dels centres privats ja van aplicar un ERTO (total o temporal) als seus professors. Des de les noves restriccions, l’alternativa és fer les classes a distància. I Díaz té clar, que és possible fer alguna activitat puntual, però que és molt complicat fer assaigs de conjunts. En part, per la capacitat de connexió dels alumnes o perquè,, alguns, fins i tot, no disposen de l’instrument a casa seva: “No es pot ensenyar en línia.”

Tant Emipac com ACEM no entenen com el Procicat ha situat els seus centres de règim especial com si fossin extraescolars, quan compleixen unes demandes rigoroses del departament d’Educació. El departament, per la seva banda assegura que s’obriran aviat ajudes al sector del lleure i que també hi tindran cabuda les escoles de règim especial.

La CUP engega la precampanya al carrer

Un centenar de persones es van concentrar ahir al vespre a la plaça Catalunya de Barcelona en un acte convocat per la CUP que marca l’inici de la mobilització al carrer de la formació política amb la vista posada a les eleccions del març. La concentració va ser una més de les que es van fer en diversos municipis dels Països Catalans sota el lemes Que la crisi la paguin els rics i Hi ha una altra manera de viure. S’hi va llegir un manifest amb propostes per fer front a l’actual crisi derivada de la Covid, en l’àmbit dels desnonaments, que es demana que s’aturin, o en els serveis essencials, com salut o escola, que es reclama que siguin el cent per cent públics, entre altres temes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona