Salut

Creen una nova unitat de seguiment de la Covid-19

Estarà operativa els set dies de la setmana per donar suport a l’atenció primària i accelerar processos relacionats amb les proves PCR i descarregar de feina els professionals de primària

Una nova unitat central de seguiment Covid-19 (UCS), operativa els set dies de la setmana i formada per deu professionals de l’atenció primària. Això és el que han posat en marxa l’àmbit d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona i l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) amb l’objectiu de donar suport als equips de primària i accelerar alguns dels processos relacionats amb les proves PCR que es realitzen en els centres d’atenció primària.

El fet que les darreres setmanes es facin moltes PCR per detectar positius de Covid-19, amb el conseqüent treball de seguiment dels resultats i la notificació als usuaris, ha carregat de feina els professionals dels equips d’atenció primària (EAP). Són tasques que ocupen molt de temps, de manera que amb la nova unitat es preveu ajudar a agilitzar aquestes comunicacions, com també contribuirà a descarregar de feina els EAP, afavorint que els professionals assistencials recuperin temps per dedicar a l’activitat assistencial presencial.

Segons l’ICS, la unitat de seguiment Covid està constituïda per dues infermeres d’atenció primària, dos metges de família i sis professionals de la unitat d’atenció al ciutadà i gestors Covid. Entre les tasques que realitzen hi ha les trucades a pacients que per algun motiu no han rebut per SMS la notificació de resultat negatiu de la prova PCR, la revisió de resultats de PCR d’urgències hospitalàries i la realització de baixes laborals dels casos positius que ho requereixin, així com altes de contactes estrets.

La UCS funciona de dilluns a diumenge i això permet que els caps de setmana i festius es puguin revisar els resultats de PCR dels centres educatius i les residències geriàtriques i els generats per proves realitzades als diferents centres d’atenció primària. El fet d’accelerar aquests processos permet un millor seguiment i una millor evolució del diagnòstic i millorar el circuit d’informació als EAP perquè facin un seguiment dels casos positius esdevinguts al seu àmbit d’actuació.

La UCS estarà activa tot el temps que calgui, en funció de l’evolució de la pandèmia, donant cobertura a tot el territori gestionat per l’àmbit d’atenció primària de Girona de l’ICS i l’IAS. Aquest està format per 29 EAP i un equip d’atenció primària penitenciari, repartits en 41 CAP i 114 consultoris locals de les comarques gironines i el Maresme, donant servei a una població de més de 600.000 usuaris.

LA XIFRA

10
professionals
formen la nova unitat central de seguiment. Són dos metges, dues infermeres i sis gestors Covid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia