Societat

Bars i restaurants respiren, però volen poder estirar l’horari fins a la mitjanit

Alleujament perquè finalment no faran tancar els bars a les cinc de la tarda

El sector té pressa per poder començar la campanya de Nadal

El sector de la restauració va respirar ahir alleujat després de saber que no el faran tancar a les cinc de la tarda, com s’havia dit en un primer moment, sinó que el govern permet als establiments estar oberts –amb restriccions d’aforament– fins a les 21:30 h, mitja hora abans del toc de queda. No obstant això, el sector considera que les 21:30 és encara massa aviat i demana “revisar l’horari del toc de queda” fins, com a mínim, a les dotze de la nit a partir del segon tram d’aquesta desescalada.

La primera entitat del sector a reaccionar va ser el Gremi de Restauració de Barcelona, que va valorar positivament que la Generalitat hagi rectificat i allargat l’horari de tancament. “La indignació dels restauradors pel tancament ha obligat el govern a rectificar”, va dir el director del gremi, Roger Pallarols, que va alertar que, tot i això, fer tancar a les 21.30 h “dificulta que molts restaurants reprenguin l’activitat, en especial aquells on el sopar significa més del 50% de la facturació”. Aquests, segons el gremi, “continuaran tancats al públic o tindran un funcionament molt residual”.

El Gremi de Restauració de Barcelona va demanar ahir que “amb vista al segon tram (a partir del 7 de desembre), i amb la vista posada en la campanya de Nadal, s’ampliï l’horari com a mínim fins a les 00.00 h, cosa que requerirà que es revisi el toc de queda, i fins a les 01.00 h al tercer tram”. A través d’un comunicat, el gremi manté: “No podem esperar ni un minut més a preparar-nos per a la campanya de Nadal; en termes de consum, és estratègica per a molts sectors, també per a la restauració, però aquest any ho és de manera especial”. Els restaurants es reivindiquen “com a espais, alternatius als domicilis, on celebrar els àpats nadalencs de manera segura i respectant totes les precaucions sanitàries”.

LA XIFRA

100
per cent
serà la capacitat permesa a les terrasses. Una gran notícia per al sector, que ho havia reivindicat.

LA FRASE

Reivindiquem els restaurants com a espais alternatius als domicilis on celebrar els àpats nadalencs
Roger Pallarols
director del gremi de restauració de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia