Societat

Les agències de viatges ‘perden’ el pont del desembre

Lamenten que no s’elimini el confinament perimetral de Catalunya

Volen tests d’antígens i no PCR als aeroports

Plou sobre mullat a les agències de viatges, que el pla d’obertura d’activitats presentat dijous pel govern torna a deixar sense negoci. “Mantenir el confinament perimetral de Catalunya fins al 21 de desembre ja d’entrada significa que perdem el pont de la Puríssima, tradicionalment un dels més importants de l’any i dels que més treballem”, explica Martí Sarrate, president l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave).

Sarrate recorda que és en aquest pont del desembre quan haurien d’obrir les estacions d’esquí catalanes, una obertura que, davant d’aquesta situació, no se sap si es podrà fer. Si no es pot sortir de Catalunya, les agències tampoc poden vendre estades a les Illes o a la Costa del Sol i Andalusia, molt demanades històricament, ni com passava les altres temporades tindran sortida els viatges a l’estranger, sobretot a ciutats europees i a mercats de Nadal.

Aquesta setmana Acave ha reclamat a la Generalitat que aixequi les restriccions per als viatgers internacionals a partir del 23 de novembre, que és la data en què entra en vigor l’ordre del govern espanyol que obliga tots els viatgers que entrin a l’Estat a fer-se –amb 72 hores d’antelació– una prova PCR. “I no ens han fet cas, i això que vam parlar amb el vicepresident Aragonès i amb Salut; però res”, lamenta Martí Sarrate, que confirma que les agències han demanat al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme que en comptes d’exigir proves PCR a les persones que entren al país, es puguin fer test d’antígens, més fàcils de fer i menys costosos, que es podrien comprar al mateix aeroport. Acave, en canvi, aplaudeix la recomanació recent de la Comissió Europea que anima els estats membres de la UE a fer tests ràpids d’antígens per parar el virus i limitar els aïllaments i quarantenes obrint la porta a fer-les als viatgers i que els resultats estiguessin reconeguts arreu.

LA DATA

23.11.20
és el dia
que entra en vigor l’obligació que tots els viatgers que entrin a l’Estat portin una prova PCR negativa.

LA XIFRA

72
hores
és l’antelació amb què cal fer les PCR per entrar a l’Estat, cosa que impossibilita els viatges curts i de negocis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia