Societat

Ajuda municipal a Càritas i a Impulsa, a Olot

L’Ajuntament aporta 41.000 euros a dos programes solidaris

Càritas Garrotxa i la Fundació Impulsa d’aquesta comarca rebran 15.000 i 26.000 euros, respectivament, de l’Ajuntament d’Olot , que serviran per ajudar a finançar dos programes solidaris. D’una banda, Càritas podrà mantenir el servei de primera acollida i, de l’altra, Impulsa podrà oferir noves beques a estudiants de secundària.

Efectes de la Covid

Si la mitjana anual de primeres atencions de Càritas Garrotxa era d’unes 2.000 persones, des de l’inici de la pandèmia la xifra s’ha situat a l’entorn de les 2.600, va explicar ahir el president de l’entitat, Carles Oller. Segons va indicar, l’efecte de la Covid ha estat doble: d’una banda, hi ha més gent que els demana ajuda, i, de l’altra, s’han perdut els ingressos que es generaven amb activitats benèfiques, perquè aquestes no es poden fer. Per fer front a aquesta situació –hi va afegir– Càritas està demanant la col·laboració dels ajuntaments.

Formació

La Fundació Impulsa està formada per empresaris, amb l’objectiu de procurar que cap bon estudiant de secundària hagi de deixar les classes per causes econòmiques. Aquest és el tercer curs que ofereix un programa de beques i un monitoratge a la Garrotxa. Coincidint amb la pandèmia, han rebut més peticions i, per això, van demanar ajuda a l’Ajuntament per ampliar l’oferta, va indicar l’ambaixador de la fundació a la comarca, Jordi Rabat, quan ell, Oller i l’alcalde, Pep Berga, van explicar a la premsa el compromís del consistori. A hores d’ara, va dir Rabat, hi ha 46 alumnes becats a la comarca de la Garrotxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia