Societat

Canvis aquest mes al carrer de la Creu de Girona per guanyar visibilitat

Es corregiran els problemes en algunes cruïlles i s’habilitaran zones de càrrega i descàrrega en l’espai alliberat pels nous contenidors

Un cop reobert el carrer Migdia, s’estudiaran les congestions

L’Ajuntament de Girona corregirà els problemes de visibilitat en algunes cruïlles del carrer de la Creu al llarg d’aquest mes de desembre. Es farà substituint algunes zones d’aparcament de cotxes per zones d’aparcaments de motos o de bicicletes, vehicles que tenen menys volum i no interfereixen tant en la visibilitat, segons explica la regidora de Mobilitat i Via Pública, Marta Sureda, que subratlla que només s’actuarà a les cruïlles en què els tècnics municipals detectin que hi ha problemes.

La regidora també detalla que la col·locació dels nous contenidors intel·ligents al barri de l’Eixample suposarà guanyar espai per a zones de càrrega i descàrrega i per a aparcaments de bicicletes, ja que en haver-hi menys contenidors hi haurà espais alliberats que es destinaran a aquestes dues finalitats. Això també ajudarà a recuperar zones de càrrega i descàrrega al carrer de la Creu, assenyala Sureda, que recorda que aquesta era una altra de les principals demandes després de la polèmica reforma del carrer.

La substitució de contenidors i la senyalització a terra de les noves àrees per a deixalles, càrrega i descàrrega i bicicletes ja han començat i s’allargaran unes setmanes, i es vol que en aquest procés també es pintin les noves àrees d’aparcament de motos i bicis a les cruïlles problemàtiques del carrer de la Creu, explica Sureda, que creu que tot plegat no es pot allargar més enllà d’aquest mes.

Reobre el carrer Migdia

L’altre gran problema que s’ha d’estudiar al carrer de la Creu són les aglomeracions de trànsit. Sureda sempre ha dit que es volia esperar que acabessin les obres al carrer Migdia perquè creia que influïen en l’alt volum de trànsit del carrer de la Creu. Aquestes obres acaben de finalitzar i la regidora va confirmar ahir que ara serà el moment de veure el trànsit real per fer-ne una valoració.

El carrer Migdia, tallat per obres en la xarxa de sanejament entre el carrer de la Creu i Emili Grahit des de fa tres mesos i mig, es va reobrir dilluns a la tarda al trànsit. “Sabem que han sigut unes obres que han afectat la mobilitat, però eren imprescindibles per al correcte funcionament del sanejament i del servei d’aigües. Hem fet el possible per avançar l’entrada en servei, i estem contents d’haver-la pogut avançar uns dies. En les obres hem aprofitat per reforçar la calçada i millorar l’estat de la via en aquest tram”, va dir ahir el regidor d’Urbanisme, Lluís Martí, que va visitar el tram amb Sureda i l’alcaldessa, Marta Madrenas. Amb la reobertura al trànsit del carrer Migdia, les línies d’autobús L1 i L11 recuperaran demà el recorregut habitual.

LA DATA

17.08.20
van començar
les obres al carrer Migdia. Havien d’acabar el 3 de desembre, però van finalitzar tres dies abans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia