Salut

Díaz Ayuso inaugura el nou hospital d’emergències madrileny enmig de protestes

L’Enfermera Isabel Zendal començarà a rebre pacients la setmana vinent

Un centenar de persones es manifesta davant el nou centre

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha inaugurat aquest dimarts l’hospital d’emergències Enfermera Isabel Zendal, un acte al qual no ha assistit el ministre espanyol de Sanitat, Salvador Illa, –que va justificar motius d’agenda– ni els líders dels grups parlamentaris de PSOE, Más Madrid i Unides Podem, que directament han declinat la inclinació.

Sí que han acompanyat Díaz Ayuso l’alcalde de madrid,  José Luis Martínez-Almeida; el vicepresident autonòmic, Ignacio Aguado; el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero; el president del PP, Pablo Casado, i la secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, en representació del govern estatal.

Díaz Ayuso ha definit el nou centre sanitari com a “pioner a Espanya i sense precedents a Europa”. Segons ella, serà “un autèntic pulmó assistencial i una bomba d’oxigen per als professionals del conjunt dels hospitals del Servei Madrileny de Salut i de la resta d’Espanya”.

La presidenta ha precisat que el nou centre es caracteritza per ser multifuncional i adaptat a totes les circumstàncies, com nous pacients amb Covid, catàstrofes o noves epidèmies.

Segons ella, els ciutadans podran disposar d’un hospital que serà “un referent a nivell internacional”. I no només els madrilenys, perquè ha assegurat que vol que sigui un centre “per a Espanya, obert a la resta de comunitats autònomes”.

El nou recinte, de 80.000 m2 i que ha suposat una inversió de 100 milions d’euros, tindrà tres pavellons d’hospitalització de 10.500 m2 cadascun, mil llits hospitalaris i la unitat de cures intensives (UCI) més avançada de la regió, amb equipaments d’última generació.

Díaz Ayuso a lamentat les absències “destacades” a la inauguració, com les d’Illa i dels portaveus dels grups de l’oposició a l’Assemblea. “Un gran hospital públic no pot ser una mala notícia per a ningú, a no ser per sectarisme polític”, ha opinat.

Sí que s’hi han presentat un centenar de persones per denunciar el “negoci de la salut” i demanar al govern madrileny que utilitzi els llits tancats a altres hospitals.

Els manifestants han rebut Díaz Ayuso i a la resta dels dirigents polítics amb crits d’“Ayuso dimissió” quan han arribat per a la inauguració. “Prop de precarietat. Ni voluntaris, ni obligats, no marxem” o “Sense personal no hi ha hospital” han estat altres lemes de la concentració.

Els convocants consideren que aquest hospital de nova construcció no és necessari i que caldria reobrir els llits que han estat tancats a altres centres i que no s’han pogut utilitzar durant la primera onada de la pandèmia.

El nou centre, que rebrà els seus primers pacients la setmana vinent, seran atesos pels 116 professionals que han demanat voluntàriament el seu trasllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia