Societat

La inserció laboral dels discapacitats, en risc

Les entitats temen que amb la crisi es perdin oportunitats perquè els contractin

Coincidint avui amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitats, les entitats del sector alcen la veu per denunciar les desigualtats que arrossega el col·lectiu, que arran de la pandèmia i en un moment de crisi econòmica tindrà també més dificultats per accedir al mercat laboral. “No tots s’han pogut reincorporar a la feina, alguns estan en ERTO i només tres fan teletreball”, explica la presidenta de la Fundació Aura, Glòria Canals, que insisteix en la necessitat de garantir i crear llocs de treball que també permetin la “inserció social” del col·lectiu. L’entitat que presideix insereix a l’empresa ordinària 290 persones amb discapacitat intel·lectual, que disposen d’un suport d’acompanyament al lloc de feina. “Les empreses han estat generoses però no sabem que passarà els pròxims mesos”, reconeix la presidenta d’Aura. Del mateix parer és la responsable de la Fundació Maresme, Carme Martí, preocupada per les conseqüències econòmiques sobre la inserció laboral de les persones amb discapacitat. “Amb la situació actual ja ens costa trobar empreses on fer les pràctiques”, explica Martí, que veu “impredictible” si es podran mantenir la trentena de contractacions a l’empresa ordinària amb què han pogut tancar l’any. L’entitat fa una crida a les empreses i als agents econòmics per impulsar l’economia social que permet d’ocupar 285 persones al centre especial de treball, dins un àmbit més protegit, però que pateix per la pèrdua d’alguns dels 1.500 clients privats i públics que els han deixat de contractar serveis que ofereixen.

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, ha impulsat la campanya #NoSomInvisibles per denunciar les mancances del sector. El seu director, Carles Campuzano, considera del tot insuficient la reforma de les polítiques d’ocupació estatals i els recursos previstos. Avui entitats, persones i famílies faran una trobada virtual amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot