Salut

La taxa de rebrot supera els 2.000 punts a la Jonquera

El primer dia de cribratge es va tancar amb 614 tests fets i continuarà avui

L’alcaldessa se suma a la crida a participar-hi i desvincula la situació d’un possible efecte afegit per la frontera

Bona resposta de la població i cues a la vorera del carrer Major de la Jonquera per accedir a les proves –gratuïtes i obertes a tota la població més gran de 16 anys– per detectar casos positius de Covid-19. Ahir 614 persones es van fer la prova i fins avui (de 10 h a 14 h i de 15 h a 19 h) el Departament de Salut té instal·lat a la Sala La Societat el dispositiu de cribratge. Setze persones (entre administratius de Salut i voluntaris d’Open Arms, a més de la logística facilitada per l’Ajuntament) atenen els veïns i veïnes que se sotmeten als tests antigènics ràpids (TAR). Quinze minuts més tard ja es tenen els resultats; les persones amb resultat positiu s’hauran de confinar i es rastrejaran els seus contactes per fer aflorar més possibles contagis.

“És molt important que vingui el màxim de gent possible i que les persones positives respectin la quarantena perquè es tracta de limitar i frenar la cadena de transmissió del virus i la seva expansió”, insisteix Josep Carreras, director dels sectors Alt i Baix Empordà i Garrotxa i Ripollès de CatSalut. Remarca que aquests cribratges es fan als municipis on les dades de propagació del virus no són bones; en el cas de la Jonquera, la taxa de rebrot supera els 2.000 punts i la taxa de contagi (Rt) és d’1,32.

Reunions familiars

Una situació fruit de contagis comunitaris, en famílies extenses on s’han fet reunions i no s’han detectat i aïllat prou aviat casos positius.

A la crida a sotmetre’s a la prova –sempre per a persones asimptomàtiques; les que tinguin símptomes s’han de dirigir al CAP–, també s’hi van afegir ahir el director del CAP, Pere Revilla, i l’alcaldessa, Sònia Martínez, que va descartar la possible incidència de la frontera i d’una mobilitat afegida al municipi en el nombre de contagis. “Ara mateix la frontera està tancada com la majoria dels supermercats i no veiem que la frontera hi influeixi”, va afirmar Martínez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia