Societat

Habitatge

Arriben els pisos contenidor

Incasòl aixeca a Banyoles en el termini rècord d'una setmana un bloc d'habitatges format per trenta mòduls de 40 metres quadrats · Es tracta d'espais pensats per a un públic jove i un màxim de dues persones

Els veïns se'n fan creus: on ahir completaven un edifici de tres pisos d'alçada, dilluns només hi havia un solar buit. No és cap miracle, sinó el resultat d'un actuació de l'Incasòl a Banyoles, on aquesta setmana ha aixecat un bloc d'habitatges dotacionals per a joves al barri de Can Puig.

Són 30 mòduls que prèviament s'han construït en una fàbrica i que després s'han acoblat al solar en un procés que ha durat tres dies. És dels primers cops que a Catalunya es fa servir aquest sistema i, si s'ha de fer cas al que va dir ahir el conseller de Medi Ambient i Habitatge, no serà l'últim, ja que la Generalitat veu molts avantatges en el seu limitat preu de cost, en el fet que llogar-los sigui assequible i en l'estalvi energètic que ofereix. Es tracta d'un pis de 40 metres quadrats, pensat per a dues persones com a màxim i amb un cost de 220 euros al mes de lloguer.

Els mòduls havien anat arribant en camions especials procedents de Cardona, on l'empresa Constructora d'Aro - Compact Habit hi té la fàbrica de cases. Els mòduls tenen una carcassa de formigó i ja arriben a lloc amb tots els revestiments de parets col·locats, així com el paviment i les instal·lacions de serveis. L'habitatge està repartits en dos ambients, separats per una paret corredora. Dins d'una renglera d'armaris hi ha el lavabo, la cuina i diferents racons per als electrodomèstics.

Un cop arriben al seu destí, els mòduls s'apilen de la manera que més convingui. En el cas de Banyoles, la comunicació entre nivells es fa a través d'una escala i uns passadissos exteriors, com si fos una balconada. A la renglera de baix s'ha condicionat un mòdul com a sala polivalent per a la comunitat.

E

l conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va assistir ahir a l'acte simbòlic de col·locació dels darrers pisos. Per a ell, el sistema de mòduls prefabricats és una bona resposta a unes quantes demandes socials. El conseller va destacar que amb aquest sistema escurça el temps, ja que amb el mètode tradicional construir el bloc de pisos hauria suposat 18 mesos, i ara s'han reduït a mig any sumant tot el procés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró