Societat

El comerç no pot més i demana que se l’ajudi ràpidament

Exigeix l’obertura dels centres comercials, que es pugui obrir el cap de setmana i que es normalitzin els horaris dels bars

Les últimes restriccions aprovades pel govern per lluitar contra la Covid-19 han enfonsat una mica més el comerç i la restauració, uns sectors que ja eren a l’UCI i que temen que si no reben ajuda poden no sobreviure (i que, a més, tenen por que aquest divendres les restriccions s’ampliïn uns dies més o que, fins i tot, siguin més dures). Patronals, empresaris i treballadors del comerç i la restauració van manifestar-se ahir una altra vegada a la plaça de Sant Jaume per demanar, aquest cop, un pla econòmic de xoc urgent per evitar la destrucció de llocs de treball i ajudes directes. També van demanar que no siguin discriminats respecte d’altres sectors amb més interacció social.

Una de les principals peticions que fan és que es posi fi a la discriminació dels establiments que hi ha als centres comercials i que es reobrin les botigues que se situen en aquests espais; també demanen la reobertura de l’activitat comercial els caps de setmana, la supressió de la limitació de 400 m² de superfície i la restitució total de la restauració sense limitacions horàries. Entre altres coses també volen que se’ls condonin part dels crèdits ICO concedits i subvencions directes a fons perdut com a compensació de la pèrdua d’activitat similars a les que s’estan duent a terme en altres països de la UE.

El sector està indignat per la falta de planificació i previsió del govern davant aquesta tercera onada pandèmica i l’acusa de no haver ampliat el personal sanitari ni haver proveït els hospitals amb més UCI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia