Salut

La cirurgia no urgent, suspesa al Trueta, Olot i Palamós

Es tracta d’una mesura de prevenció per l’increment d’ingressos de malalts de Covid

A la regió sanitària de Girona hi ha 283 pacients ingressats amb coronavirus, 43 dels quals en estat crític

Els hospitals de la regió sanitària de Girona han començat a desprogramar operacions no urgents com a mesura preventiva davant l’augment de casos de Covid i la previsió que els ingressos hospitalaris també creixin. Es prioritzaran les intervencions oncològiques i les urgents. L’objectiu és alliberar llits d’hospitalització i professionals que donin suport a l’atenció dels pacients. Segons Salut, ara hi ha 283 pacients ingressats amb coronavirus a la regió, 43 dels quals crítics. El risc de rebrot se situa en 574 punts i la taxa de casos confirmats per cada 100.000 habitants ha pujat a 272,71.

L’hospital Trueta de Girona no ha posat en marxa les quatre sales d’operacions de tarda com tenia previst per després del Nadal. En aquest cas, no ha hagut de desprogramar intervencions perquè no en tenia de previstes. El Trueta prioritzarà les intervencions oncològiques i les urgents. L’hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa ja va desprogramar intervencions amb ingrés la setmana passada, i també manté la cirurgia oncològica i la urgent, a part de la que no requereix ingrés. El de Palamós manté obertes les sales d’operacions per a urgències i neoplàsties i en destinarà una o dues, segons les necessitats, a les intervencions sense ingrés. Ara per ara, els hospitals de Blanes, Figueres, Santa Caterina de Salt i Campdevànol no introdueixen canvis en la seva activitat quirúrgica. El de Figueres manté a punt l’espai de preingrés habilitat l’octubre passat, per si li cal.

El Santa Caterina de Salt continua amb les mesures implementades l’octubre passat. Així, prioritza les intervencions urgents no ajornables, les oncològiques i les de cirurgia major ambulatòria. L’hospital del Ripollès ja ha superat el brot de Covid intern i admet pacients no contagiats. Això no obstant, no ha recuperat encara l’activitat quirúrgica amb ingrés. Només fa urgències i cirurgia major ambulatòria.

Inici de les vacunacions a Salt i a Olot

Ahir va començar la vacunació contra la Covid-19 a les persones usuàries de les residències situades al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. En total, es van vacunar 77 persones, residents als Til·lers, de la unitat de rehabilitació psiquiàtrica de llarga estada i de la residència La Maçana. L’hospital d’Olot va començar ahir la vacunació dels professionals. Preveu vacunar 406 professionals, un 75,7% de la plantilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona