Salut

Prop de 50.000 vacunats amb les dues dosis

Aquest dijous ja hi ha 49.056 persones ha tot l’Estat que han rebut la pauta completa  (dues dosis) de la vacuna contra la Covid-19, segons ha informat el ministeri de Sanitat. Aquesta xifra suposa el 4,45% del total de dosis inoculades.

Des del passat 27 de desembre s’ha administrat 1.103.301 dosis dels diferents vaccins (1.087.145 de Pfizer-BioNTech i 16.156 de Moderna), que suposen el 82% de les 1.346.100 dosis rebudes fins ara.

Des d’ahir han rebut alguna d’aquestes dosis un total de 77.364 persones.

Preguntat per la possibilitat de no vacunar amb la segona dosi les persones a qui s'ha administrat la vacuna tot i que encara no els tocava, Simón ha advertit que seria un "segon error" no completar la pauta.

El ministeri de Sanitat ha reiterat que espera poder complir l’objectiu europeu que el 80% de població a residències, professionals sanitaris i grans dependents estigui vacunada al març i el 70% de la població, a l’estiu.

Sanitat confia que s’incrementi el nombre de dosis que rep l’Estat espanyol a mesura que es vagin aprovant les noves vacunes.

En aquest sentit, ha assegurat que la setmana vinent arribaran les mateixes dosis que s’han rebut fins ara, és a dir 351.000 que es podrien estirar fins a les 422.000 si s’administren els sis vials que conté cada dosi i no les cinc que s’inoculen en alguns territoris per la manca de les xeringues adequades.

El secretari de Salut Digital, Informació i Innovació,  Alfredo González, que ha comparegut amb Simón, ha desmentit que Pfizer redueixi en un 17% les dosis que subministra a l’Estat.Vergés exigeix a Sánchez “més claredat” en l’estratègia de vacunació i resoldre el conflicte polític amb Catalunya

amer

Sánchez, esperançat que l’Estat disposarà d’una vacuna pròpia al 2021

amer

La pròrroga del confinament comarcal indigna els empresaris ebrencs

Tortosa

El Govern descarta per ara que les entrades culturals serveixin com a salconduit per trencar el confinament comarcal

barcelona

El Gremi de Restauració titlla d’“irresponsabilitat” que Sanitat estudiï prohibir fumar a les terrasses

Barcelona

Dolors Sabater rep l’alta hospitalària després d’estar una setmana ingressada per Covid

barcelona

Condemnat a 31 anys l’autor material de la violació múltiple de Sabadell i a 13 anys i mig els dos còmplices

barcelona

Els majoristes preveuen un Sant Jordi amb 4,2 milions de roses venudes a Catalunya

Barcelona

Barcelona insisteix en el confinament metropolità

Barcelona