Salut

Esforç a l’hospital de Figueres per mantenir l’activitat tot i la pressió

L’hospital de Figueres afronta, en aquesta tercera onada, un dels pics més importants des que va començar la pandèmia. Aquest divendres, tenia 62 pacients ingressats per Covid-19 (2 menys que dijous), de què 6 semicrítics. És el centre de la regió sanitària de Girona amb més malalts amb coronavirus –exceptuant l’hospital Josep Trueta– i també el que més treballadors té de baixa o en aïllament per la malaltia: 31.

El director gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, creu que estan a punt d’arribar al pic i que encara tenen cert marge, però diu que la pressió assistencial és, a hores d’ara, molt elevada. Malgrat això, el centre vol evitar una aturada generalitzada de l’activitat quirúrgica, informa l’ACN.

També estan demanant a metges de més de 50 anys que facin guàrdies i destinant professionals de cirurgia relacionats amb malalties infeccioses, com ara urologia, i pediatres que donin suport a medicina interna, la principal damnificada per l’augment d’ingressos.

En la primera onada, l’hospital va haver d’aturar tota l’activitat, i en la segona, es van paralitzar les intervencions no urgents ni oncològiques, tancant sales d’operacions. Ara, tot i que la pressió assistencial és molt alta, l’hospital de Figueres vol intentar evitar desprogramar operacions, i per això ha optat per un nou sistema. Cada setmana, en funció de la situació que hi ha, decideixen si se n’ajorna alguna i si es tanca alguna dels sis sales d’operacions disponibles.

Oncologia i urgències

L’aturada generalitzada de tota l’activitat quirúrgica –l’oncològica i urgent està garantida– es planteja com a última opció. Si la situació empitjora, el següent pas serà reobrir l’espai de preingrés, amb capacitat entre 10 i 14 llits. El centre té 62 pacients ingressats, de què 6 a la unitat de monitoratge de semicrítics.

LA XIFRA

62
pacients
hi havia divendres a l’hospital de Figueres, que avalua cada setmana si tanca sales d’operacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia