Salut

Moderna assegura que la seva vacuna funciona amb les noves soques del coronavirus, inclosa la sud-africana

La farmacèutica nord-americana afirma que el vaccí manté tota l’efectivitat amb la variant del Regne Unit i en perd una mica amb la sud-africana, tot i que conserva l’efecte immunitzador

El laboratori llança un programa clínic per augmentar la immunitat enfront a les mutacions emergents

La farmacèutica nord-americana Moderna assegura que el seu vaccí contra la Covid-19 també és efectiu contra les noves soques del SARS-CoV-2 detectades al Regne Unit i a Sud-àfrica.

En un comunicat difós aquest dilluns al migdia, la companyia biotecnològica ha anunciat aquest migdia que els resultats de les proves in vitro de sèrums de persones vacunades amb el seu preparat mostren que aquest manté l’“activitat neutralitzadora” contra “totes les variants emergents clau testades, incloses les soques B.1.1.7 i B.1.351”, és a dir, la britànica i la sud-africana, respectivament.

Pel que fa a la primera, Moderna explica que “l’estudi no ha mostrat cap impacte significatiu en els nivells d’anticossos neutralitzadors contra la variant B.1.1.7 en relació amb les soques anteriors”.

En el cas de la soca sud-africana sí que s’ha observat “una reducció de sis vegades en els nivells d’anticossos amb la variant B.1.1351”, però afegeix que “malgrat aquesta reducció”, els anticossos es mantenen “per sobre dels nivells que es consideren protectors”.

La farmacèutica confia “que la pauta de dues aplicacions de la vacuna de Moderna COVID-19 a dosis de 100 µg sigui protectora contra les soques emergents detectades fins ara”.

Tot i així, admet que aquesta reducció dels nivells d’anticossos amb la variant sud-africana “poden suggerir un risc potencial de disminució de la immunitat” davant la nova soca.


Investigació per fer front a les noves mutacions
Com a mesura preventiva, el laboratori ha anunciat avui el llançament d’un programa clínic per abordar de “manera proactiva” la pandèmia “a mesura que el virus evolucioni” i augmentar la immunitat davant les variants emergents.

En aquest sentit, “testarà una dosi addicional de reforç” de la seva vacuna per estudiar “la capacitat d’incrementar encara més els títols neutralitzadors contra les soques emergents més enllà de la sèrie de vacunació primària existent”.

A més, està assajant en estudis preclínics una variant de la vacuna adaptada a la soca sud-africana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia