Societat

Brussel·les demana prorrogar el ‘roaming’ gratis fins al 2032 per poder seguir connectats en territori europeu

La llei garantirà millors serveis d’itinerància de dades pels viatgers i una connexió des de l’estranger com la de casa

Brussel·les demana prorrogar el roaming gratis fins al 2032 per poder seguir connectats en territori europeu. La legislació actual expira el 2022 i la nova regulació prolongarà les regles per deu anys més.

La vicepresidenta executiva d’Europa apta per l’era digital, Margrethe Vestager, ha anunciat aquest dimecres a la Comissió Europea que “les noves normes volen mantenir el roaming sense càrregues extres i serà encara millor”.

La nova directiva garantirà, segons Vestager, millors serveis d’itinerància de dades pels viatgers, per exemple, quan siguin a l’estranger podran tenir la mateixa qualitat i velocitat de connexió que quan estiguin a casa.

Les noves regles permetran un accés eficient als serveis d’emergència i garantirà que els beneficis que obtindran els consumidors siguin sostenibles pels operadors.

També assegurarà la conscienciació dels consumidors sobre les possibles tarifes per l’ús de serveis de valor afegit en la itinerància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia