Societat

El cap d’Epidemiologia del Clínic aposta per “l’assaig i error” en la flexibilització

Antoni Trilla veu amb preocupació les concentracions al Born o de l’ANC, “la situació no està per a això”

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha lamentat les imatges d’aquest cap de setmana on s’han vist concentracions de persones: “Em preocupen i em semblen molt greu, la situació no està per fer coses d’aquestes”.

Sobre les imatges amb centenars de persones al passeig del Born sense mascareta el passat dissabte a la nit ha reconegut que li fan “caure l’ànim al cor” perquè mentre els sanitaris lluiten i celebren la sortida d’un malalt d’UCI hi ha comportaments com aquests. “Penses: no pot ser”.

S’ha referit també a la convocatòria de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) que va aplegar milers de persones aquest diumenge, perquè tot i que portaven mascareta, “malauradament” no es respectaven les distàncies.

Trilla ha esperat que les dades epidemiològiques puguin millor les properes setmanes i que la variant britànica no provoqui un alt creixement. “En les properes setmanes la tendència hauria de ser a la millora”, ha indicat.

Sobre la possibilitat de relaxar més les restriccions, ha dit que s’hauria de fer “assaig i error” i si s’obren alguns àmbits observar que els indicadors no pugin i llavors decidir “si s’ha de continuar o tornar enrere”. Amb tot, ha afirmat que cal “ser prudents”.

Per últim, ha afirmat que en les properes setmanes s’ha d’accelerar el ritme d’arribada de vacunes i ha confiat que quan això passi es podrà vacunar el més ràpid possible les persones de més risc si contrauen la covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia