Societat

Argimon veu un Sant Jordi “diferent” i un estiu millor

El secretari de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon, va vaticinar ahir en una entrevista a RAC1 que l’estiu “serà molt millor que el del 2020”, amb festivals de música i l’esport amateur obert i un setembre fins i tot amb alguns camps de futbol professionals també amb públic.

Argimon es va tornar a mostrar partidari d’anar recuperant la normalitat a mesura que avança la vacunació i de “donar aire” a les activitats que han patit més les restriccions. Això s’haurà d’anar fent “a poc a poc”, va subratllar el responsable de Salut Pública, sempre fent un seguiment “dia a dia” de la pandèmica.

Tot i el missatge d’optimisme, Argimon va assegurar que encara falta un temps per poder aixecar el toc de queda i el confinament comarcal. Va visualitzar una certa millora de cara a la Setmana Santa, però va deixar clar que no pensa que es pugui celebrar un Sant Jordi tradicional, sinó més aviat similar al de l’any passat, amb mesures imaginatives. “Aquest Sant Jordi tornarà a ser diferent”, va destacar Argimon, que va indicar que Cultura i Salut hauran de treballar plegats per garantir les mesures de seguretat.

Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, Argimon va insistir que encara la situació és d’equilibri fràgil i va recordar que el paper de les noves variants com la britànica pot decantar la balança. Tot així, ahir l’evolució de l’epidèmia va continuar en una línia descendent. La velocitat de propagació (Rt) va tornar a baixar per sota d’1 i es va situar en 0,96 i el risc de rebrot es va situar en 240 punts. Malgrat la tendència de baixada, encara hi ha 1.778 pacients en unitats d’hospitalització, 50 més que ahir, dels quals 533 estan greus a les UCI.

Per la seva banda, també ahir l’anterior secretari de Salut Pública de Catalunya, Joan Guix, va admetre errors en la gestió de la primera onada de la pandèmia de la Covid-19 per no haver aconseguit, va dir, un acord polític sobre la mateixa, ni tampoc comunicar bé a la població i tenir massa portaveus.

En declaracions a TV3, Guix va dir que “seria necessari” que el govern es plantegés crear una comissió independent per saber què ha passat durant la pandèmia, especialment a les residències d’avis, una proposta que ha rebut el vistiplau d’Argimon.

LA XIFRA

533
persones
a les UCI. Tot i que han baixat una mica els ingressos, encara hi ha 1.778 pacients hospitalitzats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona