Societat

Presó per als vuit detinguts per l’atac a la Guàrdia Urbana

Se’ls acusa d’homicidi en grau de temptativa per haver atacat una furgoneta amb un agent policial a dintre

El jutge ha decretat presó provisional i sense fiança per a vuit dels detinguts pels disturbis de dissabte a Barcelona, en una causa que està oberta pels delictes d’homicidi en grau de temptativa, atemptat a agents de l’autoritat i pertinença a grup criminal. El jutge ha considerat aquest aspecte perquè set dels vuit són estrangers i hi ha un elevat risc de fuga. Els detinguts, que també estan acusats de delictes de danys, desordres públics i manifestació il·lícita, només van contestar les preguntes de la seva defensa.

Els detinguts són sis joves, alguns de més de 30 anys, de nacionalitat italiana –cinc homes i una dona–, una jove francesa i una noia de nacionalitat espanyola. Els Mossos atribueixen a aquest grup l’atac amb foc contra una furgoneta de la Guàrdia Urbana que custodiava la comissaria de la Rambla i altres accions violentes que van passar després d’una manifestació pacífica per reclamar la llibertat del raper Pablo Hasél. Com que la furgoneta a la qual van intentar calar foc estava ocupada per un agent, als detingut se’ls imputa un delicte d’homicidi en grau de temptativa.

Segons els Mossos, els detinguts formaven part d’un grup d’ideologia anarquista, que donen per desarticulat, que actuava “conjuntament” i amb un “grau de violència molt elevat”. Segons els Mossos, mentre uns feien l’acció vandàlica, la resta els protegien, els donaven cobertura, i els facilitaven la via de sortida per evitar que fossin detinguts.

Davant d’aquesta situació, la policia van desplegar, dissabte passat, un dispositiu específic per poder neutralitzar aquest grup. Després de les detencions, dilluns es van escorcollar dues naus industrials ocupades situades a Canet de Mar i Mataró, al Maresme, per recollir proves i indicis que els relacionin amb la seva suposada trajectòria delictiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia