Salut

Bars i restaurants podran obrir de 7.30 a 17h a partir de dilluns

Desapareixen les franges horàries però es manté la prohibició d’obrir per sopar i només es podrà oferir menjar per emportar-se

Es permeten les extraescolars i el lleure fins a Batxillerat, la presencialitat a la universitat al 30%, activitats a l’aire lliure en centres cívics per a majors de 60 anys i competicions per a federats a partir dels 16

El govern ha aprovat flexibilitzar les restriccions en la restauració, eliminant les franges horàries. Així, a partir de dilluns bars i restaurants podran obrir de 7.30h a 17h de la tarda de forma continuada, segons ha confirmat la consellera de Salut, Alba Vergés en roda de premsa aquest dijous al migdia.. A la nit, es mantindrà el tancament de la restauració i només es podrà oferir menjar per emportar-se.

El confinament perimetral de Catalunya i el comarcal es mantindran. També el confinament nocturn, de 22h a 6h.

Vergés ha explicat que les mesures entren en vigor dilluns fins diumenge 14 de març. Per tant, es revisaran de nou les mesures a mitjans de la setmana que ve.

Entre les flexibilitzacions de les restriccions aprovades també hi ha la recuperació de la presencialitat a les universitats amb un 30% d’aforament, el permís per fer extraescolars, esport escolar i lleure educatiu per a més grans de 12 anys i fins a Batxillerat o cicles de formació professional i l’obertura dels vestidors als gimnasos, tot i que el govern ha demanat que qui pugui es dutxi a casa.

La consellera també ha anunciat la represa de les competicions esportives per a federats a partir de 16 anys. En l’àmbit esportiu ha afegit que no es reprenen totes les competicions esportives perquè això comportaria un alt volum de gent i de mobilitat.

També tornen les activitats a l’aire lliure en centres cívics per a majoris de 60 anys i amb un límit màxim de sis persones. Vergés ha insistit que es recuperen aquelles relacionades amb la salut o els tallers de memòria per evitar que continuïn perdent nivell de salut però ha afirmat que s’ha de ser molt prudent perquè es tracta d’un col·lectiu sovint de risc i que encara no està vacunat.

La consellera de Salut també ha destacat la decisió de reprendre els actes culturals en biblioteques, museus, galeries d’art, arxius i centres d’exposicions.

A més, el govern permet la reunió de més de dues bombolles però manté el límit a un màxim de sis persones.

Sobre les universitats, Vergés ha remarcat que el Procicat limita l’aforament al 30% de la presencialitat, però que ha de ser cada universitat que decideixi quins cursos o com organitzar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona