Societat

El 23,4% dels espanyols diu haver sentit por de morir per la covid, segons el CIS

El 35,1% dels enquestats ha plorat per la pandèmia, el 41,9% ha tingut problemes de son i un 51,9% s’ha sentit amb poca energia

El 23,4% dels espanyols diu haver sentit molt o força por de morir per la covid-19, segons una enquesta sobre salut mental realitzada pel Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). La por de morir és més elevada entre les dones (28,3%) que els homes (18,4%) i la franja d’edat que més ho ha sentit és la de 55 a 64 anys (26,2%). Un 35,1% dels enquestats afirma que ha plorat per la pandèmia. Per edat, els joves d’entre 18 i 24 anys són els que més reconeixen haver plorat (42,8%). A més, un 41,9% dels ciutadans ha tingut problemes de son. El 51,9% s’ha sentit cansat o amb poca energia i un 38,7% ha tingut mals de cap.

L’enquesta, basada en una mostra representativa de la població amb més de 3.000 entrevistes, també revela que un 68,6% ha sentit molta o força por que algun familiar o ésser estimat morís i un 72,3% reconeix haver sentit preocupació per si algú proper es contagiava.

A més, el CIS apunta que un 61,2% dels espanyols se sent més preocupat per la seva salut que abans. Pel que fa als menors d’edat, un 52,2% dels pares han sentit que els seus fills han canviat la manera de ser durant la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia